Teraz jest wtorek, 31 marca 2020, 04:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 W jakim programie wykonać profesjonalne menu do DVD 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: W jakim programie wykonać profesjonalne menu do DVD
hehe jeszcze się nie położyłem, ale Ty za wcześnie wstałeś. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.
Co zrobisz jak dostaniesz gotowy klip tylko do authoringu? Przeliczysz go jeszcze raz, czy użyjesz innego programu?

_________________
Obrazek


piątek, 18 listopada 2011, 11:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: W jakim programie wykonać profesjonalne menu do DVD
jak od kogos dostaje klip do authoringu to nie jest to raczej mpeg2 tylko dv,avchd albo cos z bm, co bedzie jak dostaniesz plik do autoringu 30kb dluzszy niz standardowa plyta 4.7 ? albo tak upakowany ze menu nie wejdzie, zoptymalizuj sobie robote sensownie


piątek, 18 listopada 2011, 11:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1672
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: W jakim programie wykonać profesjonalne menu do DVD
Moja wypowiedź nie dotyczyła gotowego clipu do authoringu w mpeg2. W takim przypadku trzeba szukać innych rozwiązań albo unikać takiego problemu preferując inne formaty.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


piątek, 18 listopada 2011, 11:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: W jakim programie wykonać profesjonalne menu do DVD
Degenerado napisał(a):
jak od kogos dostaje klip do authoringu to nie jest to raczej mpeg2 tylko dv,avchd albo cos z bm, co bedzie jak dostaniesz plik do autoringu 30kb dluzszy niz standardowa plyta 4.7 ? albo tak upakowany ze menu nie wejdzie, zoptymalizuj sobie robote sensownie

Nie ważne, może faktycznie nie dostałeś nigdy takiego pliku, no ale mógłbyś postarać się sobie wyobrazić taką sytuację...
Jak dostajesz, coś do przeliczenia i pracujesz na dynamiclinku, lub w edytorze potrafiącym wstawić klatki kluczowe tam gdzie chcesz, to nic nie stoi na przeszkodzie w pracy z Encore. Jednak wystarczy dodać plik(np dodatkowy klip z zdjęciami, sesją, czy czymkolwiek), który nie będzie ponownie przeliczany i już z precyzyjnych chapterów dupa...
Czy tak powinno być? Nie, zdecydowanie nie i jest to poważny brak funkcjonalności. Nawet biorąc pod uwagę fakt że działa dobrze w obrębie pakietu Adoba, gdzie After zadziwia, to nie potrafię wybaczyć braku takiej funkcji Encorowi.
A że przyzwyczailiście się do omijania problemu, to zupełnie inna sprawa.

_________________
Obrazek


piątek, 18 listopada 2011, 12:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: W jakim programie wykonać profesjonalne menu do DVD
mowic szczerze to ja nie przyzwyczailem sie do omijania problemu, dopoki o nim nie napisales to nie wiedzialem ze istnieje po prostu, kilka razy robilem z mpega gotowego dvd ale akurat chaptery zawsze wstawialem w transition dip to black a tam ramka w ta czy w ta nie robila roznicy


piątek, 18 listopada 2011, 13:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL