Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 22:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Menu w nero 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 listopada 2011, 08:48
Posty: 5
Post Menu w nero
Witam montuje swój film ślubny w premierze, i przyszedł czas na zgranie go na DVD. Pomysł jest taki żeby menu zroibć w nero 11 bo jest to prostrzy temat niż encore. Problem w tym że mój materiał jest w avchd więc chciałem wypluć z premiera w formacie *.MOV w postaci TIFFÓW. nie jest to dobry plan bo 15 sekund zajmuje 4GB. Pytanie jest takie jakich ustawień premiera najlepiej użyć żeby uniknąć podwójnej kompresji. Z góry dziękuje za odpowiedź. POzdrawiam


sobota, 26 listopada 2011, 09:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Menu w nero
Nero 8O
To ma być DVD czy Bluray?

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


sobota, 26 listopada 2011, 11:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 listopada 2011, 08:48
Posty: 5
Post Re: Menu w nero
DVD, chciałem w nero bo jest proste a zawodowo się tym nie zajmuje więc nie potrzebuje profesjonalnego programu z tego co widze nero umożliwia wiele opcji. Problem jest w przygotowaniu materiału DVD dla nero kobinując z ustawieniami premiera i skalowaniem do rozdzielczości 720 wychodzą babole na przykład dziwne paskowanie albo złe proporcje dlatego pytenie do was w jaki sposób wypluć z premiera materiał nieskompresowany żeby nero zassało materiał nie powodując jeszcze większych zniszczeń.


sobota, 26 listopada 2011, 13:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Menu w nero
Robisz export do mpeg2 w SD ustawiasz odpowiedni bitrate, jesli dobrze ustawisz, program do autoringu nie będzie drugi raz tego przeliczał. Jeśli masz około 2h materiału bitrate ustawiasz na 4000 plik wyjściowy powinien mieć rozmiar około 4,20 GB

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


sobota, 26 listopada 2011, 13:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 listopada 2011, 08:48
Posty: 5
Post Re: Menu w nero
Dzięki za zaangażowanie w temat, problem w tym że nie wiem dlaczego nie mam w opcjach eksportu do MPEG 2 jest MPEG 4 i milion innych jak na złość nie ma mpeg2 :evil: nie wiem czemu


sobota, 26 listopada 2011, 13:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2005, 09:13
Posty: 637
Post Re: Menu w nero
breakbit napisał(a):
Witam montuje swój film ślubny w premierze (...)


nie ma takiej możliwości aby w adobe premiere nie było w opcji export -> adobe media encoder ->format MPEG2- DVD 8O

popatrz raz jeszcze 8O


sobota, 26 listopada 2011, 15:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Menu w nero
Jak najbardziej jest mozliwe,crack i trial


sobota, 26 listopada 2011, 18:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 listopada 2011, 08:48
Posty: 5
Post Re: Menu w nero
Pomysł jaki mi jeszcze przyszedł do głowy to eksport jako sekwencja bitmap i potem poskładanie go w jakimś innym programie i nagranie do DVD, czy możecie coś polecić ? Pytanie numer dwa jeśli mam około godziny filmu to jakie bitrate ustawić


sobota, 26 listopada 2011, 19:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Menu w nero
Przeczytaj dobrze co napisał Ci Digital :!:

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


niedziela, 27 listopada 2011, 12:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 listopada 2011, 08:48
Posty: 5
Post Re: Menu w nero
Jak nie ma jak jest ... W załączniku jest screen.


Załączniki:
SCREEN.jpg
SCREEN.jpg [ 58.42 | Przeglądane 105 razy ]
niedziela, 27 listopada 2011, 13:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL