Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 22:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Adobe Encore przestał działać 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 września 2009, 10:50
Posty: 6
Post Adobe Encore przestał działać
Witam,

Posiadam Master Collection CS5 i podczas pracy w Encore, program przestał działać, nie uruchamia się

okienko uruchamiania się zatrzymuje się podczas "Initializing Transcoding"


dezinstalacja i ponowna instalacja nic nie dała

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam


wtorek, 21 lutego 2012, 16:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Adobe Encore przestał działać
masz błąd w projekcie lub importowanym klipie.Ja preparuję klipy tak żeby zawsze było dont'transcode.Czasem coś Encore nie pasuje i chce jeszcze raz dekodować-wtedy poprawiam klip(najczęściej dźwiek na 44 khz).Mam gotowce projektów i tylko zamieniam klpiy na timeline i menu- czasem niestety muszę zrobić nowy projekt bo się encore wywala.Bywa i tak że błąd w importowanym klipie-poznaję to bo bardzo długi import do programu.
W projektach pozostają pliki tymczasowe i to one często powodują błędy.Trzeba je wykasować lub w klipach menu dać-revert to orginal

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


Ostatnio edytowano wtorek, 21 lutego 2012, 22:30 przez kumak, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 21 lutego 2012, 16:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 września 2009, 10:50
Posty: 6
Post Re: Adobe Encore przestał działać
nie otwieram projektu tylko program (znaczy się chciałbym:))

w jakim katalogu mogę ręcznie wykasować pliki cache?


wtorek, 21 lutego 2012, 16:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Adobe Encore przestał działać
A możesz otworzyć Adobe Media Encoder?

Bo transcoding, to jego domena.

Sprawdź ponadto dysk C: (jeśli na nim jest Adobe i jego pliki systemowe) Scandiskiem. Może jakiś systemowy padł i jego naprawa pomoże?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 21 lutego 2012, 19:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 września 2009, 10:50
Posty: 6
Post Re: Adobe Encore przestał działać
Media Encoder działa poprawnie

c,d,e, itd bez żadnych badów.

dodam że wcześniej się już tak zdarzyło i musiałem postawić nowego Wina, po jakimś czasie Encore znów zaczął działać lecz znowu padł,

Encore się zatrzymuje jak i nie pozwala na normalny reset Wina


wtorek, 21 lutego 2012, 20:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 września 2009, 10:50
Posty: 6
Post Re: Adobe Encore przestał działać
ok, wielkie dzięki za pomoc

ostatnie aktualizacje encore i media encoder poradziły sobie z problemem

pozdrawiam


wtorek, 21 lutego 2012, 21:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Encore przestał działać
a nie masz czasem tempow wladowanych w system ?


wtorek, 21 lutego 2012, 22:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 września 2009, 10:50
Posty: 6
Post Re: Adobe Encore przestał działać
mam


wtorek, 21 lutego 2012, 22:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Adobe Encore przestał działać
to wszystko wyczysc i poustawiaj sciezki gdzie indziej, tak to wiecznie bedzie sie cos krzaczyc, w skarjnych przypadkach potrafi wywalic winde na amen


wtorek, 21 lutego 2012, 23:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 września 2009, 10:50
Posty: 6
Post Re: Adobe Encore przestał działać
i tak też zrobię,

dziękuje i pozdrawiam


wtorek, 21 lutego 2012, 23:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL