Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 00:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 jak utowrzyć ruchome menu? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post jak utowrzyć ruchome menu?
Zwracam się z prośbą o informacje , czy przy pomocu ulead move factory 2 można utworzyć menu płytki dvd zawierające ruchome obrazy?Jeśli nie to jaki program daje takie możliwości?


piątek, 12 września 2003, 13:39
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Movie Factory nie ma takiej możliwości. Możesz to zrobić w Workshopie.

_________________
hi-rek


piątek, 12 września 2003, 13:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Potwierdzam, że Ulead Workshop daje takie możliwości.
Robię w nim pełny autoring z zarówno animowanym tłem jak i animowanymi (ruchomymi clipami) wszystkimi chapterami. Do tego można podłożyć dowolny podkład dźwiękowy.
Dodam, że też w tym programie przeprowadzam konwersję DV AVI do MPEG 2 i wypalam płytki.


piątek, 12 września 2003, 14:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ale chyba w 1.3 , bo ja mam ws 1.0 i tego nie mam , chyba ze ja nie potrafie.... jesli tak to barzdo prosze o wskazowki, bo od dawna chcialem robic ruchome menu. moze jakies strony z dokladnym opisem jek to sie robi w WS...

dzieki


czwartek, 18 września 2003, 17:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Potwierdzam należy używać wersji 1.3


czwartek, 18 września 2003, 18:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pytanie do Tadeusza:
Pracuję na UWork... 1.3 i robię wszystko bez zastrzeżeń ale na stacjonarnym DVD nie widać który czapter wybieram, Brak zaznaczeń na ekranie telewizora pomimo że w programie te zaznaczenia robię i widać je.
Jeśli potrafisz to doradź mi
Pozdrówko...


poniedziałek, 29 września 2003, 09:05
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post 
Prośbę powyżej kieruję do wszystkich wyjadaczy - pomóżcie, skorzysta pewnie niejeden montażysta.
PS zapomniałem się powyżej zalogować i dlatego jestem jeszcze raz>
Pozdrówko


poniedziałek, 29 września 2003, 09:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Ponieważ nie napisałeś zakładam, że masz pełną wersję Workshopa 1.3 i nagraną nim płytkę DVD sprawdziłeś na kilku stacjonarnych odtwarzaczach DVD.
Jest to dziwne "zjawisko", bo jeżeli jakaś funkcja jest nagrana na płytce DVD to powinna być aktywna na każdym urządzeniu DVD.
W programie jest funkcja Change button/text state colors a w niej suwak przeźroczystości podświetlenia - Transparency. Być może masz go nastawionego w okolicach 70 % co w efekcie na TV ze słabszym kontrastem daje brak podświetlenia.
Moja rada - przy najbliższym autoringu ustaw suwak w zakresie 25 - 40 % i ewentualnie zmień kolory podświetlenia na bardziej kontrastowe, zmiany te zgraj poleceniem save.


wtorek, 30 września 2003, 23:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post 
Zaraz się tym zajmę ale o ile mnie pamięć nie myli przezroczystość miałem na ok. 40%. Wybrałem nawet żarówiaste kolory. No cóż przetestujemy te możliwości bo nie widzę nic innego.
Dzięki za rady i polecam się.
Pozdrówka.


środa, 1 października 2003, 20:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL