Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 20:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Adobe Encore... ciąg problemów się niekończących... 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 4 października 2011, 07:25
Posty: 78
Post Adobe Encore... ciąg problemów się niekończących...
Tutaj jest link to postu z problemem Adobe Encore - tworzenie DVD

viewtopic.php?f=28&t=36443

Ostatnio tworzyłem płytę z naszym programem..
Bez żadnych przeszkód płyta z materiałem 1 godz - jakość żyleta..
Wszelkie ustawienia na MAX.

..i teraz powiedzcie mi.. WTF

Jeden z materiałów wrzucam do Adobe Premiere cs 5.5 (materiał niedłuzszy niz 2 minuty..) następnie ląduje do Encore.. tam jakość jest też ustawiona na MAX - 9,4 Mb/s.. Tworzę płytę dvd rozdziałka jest 720x576 wszystko jest tak samo jak w zbitkach innych materiałów tak samo zapisanych, które razem tworzą 1 godzinę.. i tam jest OK, a tutaj gdy biorę sobie jeden z tych materiałów do utworzenia DVD jest obraz nie ostry..

Nie ma znaczenia czy to jest płyta 4,7 czy dwuwarstwowa..

Raz jest opcja że mogę sobie zmienić transcode settings.. a raz nie mogę..
co jest nie tak..?

Niech ktoś mnie oświeci, bo odnoszę wrażenie że losowo jest ostre, a raz nie ostre.. a ustawienia są manual, a nie automat.


sobota, 14 kwietnia 2012, 10:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 4 października 2011, 07:25
Posty: 78
Post Re: Adobe Encore... ciąg problemów się niekończących...
Wszystkie znaki wskazują, że chodzi tutaj o ustawienie field order...
Po zmianie na field order lower.. obraz jest żyleta.

Będę dalej obczajać i dam znać co i jak 8)


sobota, 14 kwietnia 2012, 14:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Adobe Encore... ciąg problemów się niekończących...
tomaszku-program jak inne... do każdej pracy potrzebna jakaś wiedza.Nie wszystko zrobisz na intuicję.poczytaj na innych forach i analizuj to co sam robisz.
nie naciskam build dopóki we właściwościach nie pojawi mi się dont,encode.różne są powody że ta opcja się nie pojawia

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


sobota, 14 kwietnia 2012, 15:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 4 października 2011, 07:25
Posty: 78
Post Re: Adobe Encore... ciąg problemów się niekończących...
http://efix.pl/archiwum-efix/tutoriale/ ... itect.html

Tutaj jest dogłębnie wyjaśnione ;]

Wcześniej nigdy mnie nie interesowało jak ma być ustawiony field w projekcie, gdyż to co zostało zmontowane na timeline zostało odtworzone i nagrane na stacjonarna nagrywarkę.

Drugą płytę zrobiłem z materiałem, który został kiedyś wgrany na starym kompie na AP 6.5 i przy ustawieniu projektu w AP cs 5.5 gdzie field order jest taki sam jak był wgrywanego materiału to materiał teraz czy jest to jeden czy krótki czy długi to jakość żyleta.

Robię teraz trzecią płytę dvd z kolejnym materiałem i mam nadzieję, że już teraz będzie OK.


sobota, 14 kwietnia 2012, 17:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Adobe Encore... ciąg problemów się niekończących...
tomaszek1981 napisał(a):
Wcześniej nigdy mnie nie interesowało jak ma być ustawiony field w projekcie (...)


Montażyści wykształceni w internecie (ze wskazaniem na YT)...

Ludzie!
Dla tych, którzy chcą robić materiały, a nie mają pojęcia, co robią jest Vegas Studio, Pinnacle, i inne programy dla "home users".
Profesjonalne narzędzia są dla profesjonalistów. I nie chodzi o profesjonalistę, czyli kogoś, kto bierze kasę za robotę, tylko takiego, który wie co robi, każdą czynność i każde ustawienie potrafi uzasadnić i wyjaśnić - dla czego akurat tak, a nie inaczej, i jakie będą konsekwencje.

Tak samo, jak kierowca z doświadczeniem z Fiata Panda i 1500km nie powinien wsiadać w autobus w zimę i jechać w góry.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


czwartek, 19 kwietnia 2012, 18:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL