Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 03:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 AP CS 5.5 i AE problem z Blue-ray 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 sierpnia 2005, 13:56
Posty: 8
Post AP CS 5.5 i AE problem z Blue-ray
Witam kolegów. Mam problem z wykonaniem płyty Blue-ray w Adobe Encore. Mam materiał 1,5h w Adobe premiere pliki MXF
ramka 1920x1080
frame rate 25
Kompresja MPEG
oraz
liki MOV
ramka 1920x1080
frane rate 25
type mpeg

po montażu eksportuje to w adobe media encoder do:
h.264
VBR,2 pass target bitrate 22, maximum 25

potem wrzucam do Adobe encore
ustawiam project settings blue-ray : bitrate 25Mbps
coedec H.264
1920x1080
frame rate 25
fields upper first

wszystko ładnie się robi
potem iso zaciągam przez deamon tools i próbuję odtworzyć w VLC i tu jest problem. Pokazuje błąd ze nie może odtworzyć.

Koledzy co robie źle?


wtorek, 8 maja 2012, 14:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: AP CS 5.5 i AE problem z Blue-ray
robisz wszystko dobrze ale do tej pory nie znam programu który odtwarza wirtualną płytę bLU-RAY- otwiera tylko w folder plików

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 8 maja 2012, 18:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 30 sierpnia 2005, 13:56
Posty: 8
Post Re: AP CS 5.5 i AE problem z Blue-ray
Nie mam stacjonarnego blue-ray. Więc jak sądzę płyta jest dobrze wykonana tylko żaden program jej nie odczyta. Tylko stacjonarny odtwarzacz blue ray? Dzięki za pomoc.


wtorek, 8 maja 2012, 19:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post Re: AP CS 5.5 i AE problem z Blue-ray
A może deamon tools nie przyjmuje płyt BD? Nie wiem, nie znam go.Ja używam Virtual CloneDrive, po wrzuceniu ISO BD odtwarzam na CyberLink PowerDVD, ale Windows Media Player (w WIN7) też to odtwarza. Może masz problem z tym deamon tools?

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


wtorek, 8 maja 2012, 19:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 8 listopada 2008, 19:20
Posty: 114
Post Re: AP CS 5.5 i AE problem z Blue-ray
dnap napisał(a):
A może deamon tools nie przyjmuje płyt BD?

Przyjmuje bez problemu.


wtorek, 8 maja 2012, 21:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4515
Lokalizacja: Tczew
Post Re: AP CS 5.5 i AE problem z Blue-ray
Przeczytałem, ale nie próbowałem: http://forum.videohelp.com/threads/289850-How-to-play-virtual-Blue-Ray-Disks...

http://forums.whirlpool.net.au/archive/930345

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 8 maja 2012, 21:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL