|
|
|
Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 15:53
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Problem z odtworzeniem na stacjonarnym DVD
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Problem z odtworzeniem na stacjonarnym DVD
Witam Wszystkich. Jestem nowy na forum. Mam pewien problem. Nagrałem film z okazji 65 rocznicy ślubu moich dziadków. Edytowałem go na Pinnacle Studio 14. Po zrobieniu nagrałem na płytę DVD+R w formacie DVD-Video. Zrobiłem oczywiście kilkanaście kopii dla rodziny. Zdziwiłem się gdy większość zaczęła do mnie dzwonić ze nie mogą odtworzyć w całości filmu. I tu moje zdziwienie: film przestaje działać u wszystkich w 13 minucie 28 sekundzie i u niektórych staje a innych wraca do menu płyty. Zaznaczam, że nie wszyscy mają ten problem u innych także u mnie wszystko działa bez problemu. Proszę o pomoc bo nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy. Z góry dziękuję.
|
niedziela, 13 maja 2012, 08:46 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Problem z odtworzeniem na stacjonarnym DVD
Chciałbym jeszcze dodać, że menu płyty podzielone jest na dwie części: FILM i ZDJĘCIA. FILM startuje i w 13.28 min się wyłącza a ZDJĘCIA w ogóle nie można odpalić. Co jest przyczyną?????????
|
niedziela, 13 maja 2012, 09:20 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Co chwilę przychodzą mi do głowy jakieś informacje które mogę podać aby bardziej szczegółowo przedstawić mój problem. Program jaki używam do nagrywania płyt to CyberLink Power2Go. Może by pomógł inny program i jakieś ustawienia? Ale jaki?
|
niedziela, 13 maja 2012, 09:28 |
|
 |
kristoforo
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08 Posty: 594 Lokalizacja: woj. Śląskie
|
Jaka nagrywarka? Jaka płyta? Z jaką prędkością nagrywałeś? U "siebie" sprawdzałeś na kompie czy stacjonarnym DVD?
_________________ Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,
|
środa, 16 maja 2012, 16:46 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Nagrywarka WDC WD5000BEVT-60ZAT1 ATA Device. Nagrywałem z prędkością 8x a później 4x, płyta Verbatim DVD+R próbowałem też DVD-R. Sprawdzałem na stacjonarnym DVD i działało u innych na stacjonarnym DVD nie działało. Jest jeszcze jedna dziwna sprawa. Gdy oglądam film na kompie w 13 min 28 sek obraz i dźwięk staje a suwak na pasku czasu leci dalej. Chyba zaczne robić film od nowa 
|
czwartek, 17 maja 2012, 20:48 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|