Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 13:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Edius 6 - jak eksportować 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 1 grudnia 2011, 10:51
Posty: 3
Post Edius 6 - jak eksportować
Witam
Mam problem z eksportem gotowego materiału w ediusie 6. Pliki źródłowe są z kamery HDV rozdzielczość 1050, materiał ma czas 1,55godz. Jak to przygotować do wypalenia DVD i jak zapisać jako obraz ISO do 4,7GB.
W Ediusie otrzymuję plik 12GB nie wiem jak sobie z tym poradzić.
Proszę o porady


wtorek, 5 czerwca 2012, 15:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Edius 6 - jak eksportować
Najprościej używasz exportu do mpeg2 ze skalowaniem do 720x576 bitrate ustawiasz na CBR okolo 4,2M (zależne od długości materiału) to daje plik 4,2GB gotowy do zrobienia autoringu.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 5 czerwca 2012, 16:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 1 grudnia 2011, 10:51
Posty: 3
Post Re: Edius 6 - jak eksportować
Problem w tym że jak ustawiam bitrejt np. 4mbs. Automatycznie wraca na wysoki np. 2000000


wtorek, 5 czerwca 2012, 16:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Edius 6 - jak eksportować
MPEG2 Program Stream-> Size 720x576 -> SUPER FINE itd.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 5 czerwca 2012, 16:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 1 grudnia 2011, 10:51
Posty: 3
Post Re: Edius 6 - jak eksportować
Serdeczne dzięki.....ale tak właśnie robię i bitrejt zawsze się zmienia. Ja wpisuję np. 4.4 a edius zmienia go na większy. Czarna magia


wtorek, 5 czerwca 2012, 16:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Edius 6 - jak eksportować
Nie zmieniasz Size dlatego tak się dzieje.

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


wtorek, 5 czerwca 2012, 17:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL