Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 20:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 czerwca 2009, 02:02
Posty: 59
Post DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
Witam

przekopałem forum, youtube itp i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem;
kupiłem nagrywarkę LG BD w Sony Vegas 10 zrobiłem kilka filmów do testów - różny format wyjściowy ( AVC, MPEG 2 itd) i chciałem to zapisać na płytę BD.
Stworzyłem proste menu, wstawiłem klipy, dałem wypalanie i niby wypaliło płytę, ale ani komputer ani stacjonarny odtwarzacz jej nie widzi, nawet Win 7 nie widzi plików wypalonych natomiast Nero pokazuje co jest nagrane, ale nie mam do tego dostępu.

Co robię nie tak - kupiłem innej firmy płytę i to samo


niedziela, 1 lipca 2012, 21:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
Masz 2 wyjścia. Udać się do wróżbity, albo w opisie problemu ująć wszystkie szczegóły...

_________________
Obrazek


niedziela, 1 lipca 2012, 23:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 czerwca 2009, 02:02
Posty: 59
Post Re: DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
problem rozwiązałem połowicznie - DVD Architect tworzy obraz płyty więc odpalam Nero i z obrazu robię płytę BD, która normalnie działa. Architecta mam triala, ale to nie ma znaczenia. Coś muszę mieć źle ustawione lub siedzi jakieś ścierwo w systemie.


niedziela, 1 lipca 2012, 23:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
Wypalenie płyty trwa, w razie problemów i kosztuje(zużyte nośniki)...
Rozsądniej jest sprawdzić to na obrazie i to niezależnie od używanego programu do authoringu.
Jedyną sytuacją w Architectcie Pro zmuszającą mnie do wypalenia z pod niego płyty były dwustronne nośniki(inne programy nie nagrywały nośnika z struktury DVD w sposób prawidłowy.

_________________
Obrazek


niedziela, 1 lipca 2012, 23:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
DVD Arch 5.2 tworzy obraz plyty i na tym pliku stworzonym klikasz ''prawy klawisz myszy'', nastepnie z opcji wybierasz ''otworz za pomoca'', tam znajduje sie programik otwierajacy ten plik i nagrywasz nim obraz plyty na BD czy tez DVD.


poniedziałek, 2 lipca 2012, 12:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1069
Post Re: DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
Inna opcja to skorzystanie a Ashampo Burning Studio
Obrazek
Obrazek
Sprawdzone wielokrotnie :wink:


poniedziałek, 2 lipca 2012, 12:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL