|
Teraz jest sobota, 23 stycznia 2021, 16:51
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
Autor |
Wiadomość |
mamunafryta
Bywalec
|
 DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
Witam
przekopałem forum, youtube itp i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem; kupiłem nagrywarkę LG BD w Sony Vegas 10 zrobiłem kilka filmów do testów - różny format wyjściowy ( AVC, MPEG 2 itd) i chciałem to zapisać na płytę BD. Stworzyłem proste menu, wstawiłem klipy, dałem wypalanie i niby wypaliło płytę, ale ani komputer ani stacjonarny odtwarzacz jej nie widzi, nawet Win 7 nie widzi plików wypalonych natomiast Nero pokazuje co jest nagrane, ale nie mam do tego dostępu.
Co robię nie tak - kupiłem innej firmy płytę i to samo
|
niedziela, 1 lipca 2012, 21:12 |
|
 |
robertnik
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05 Posty: 1906 Lokalizacja: Opole
|
 Re: DVD Arxhitect 5.2 - problem z BD
Masz 2 wyjścia. Udać się do wróżbity, albo w opisie problemu ująć wszystkie szczegóły...
niedziela, 1 lipca 2012, 23:33 |
|
 |
mamunafryta
Bywalec
|
problem rozwiązałem połowicznie - DVD Architect tworzy obraz płyty więc odpalam Nero i z obrazu robię płytę BD, która normalnie działa. Architecta mam triala, ale to nie ma znaczenia. Coś muszę mieć źle ustawione lub siedzi jakieś ścierwo w systemie.
|
niedziela, 1 lipca 2012, 23:52 |
|
 |
robertnik
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05 Posty: 1906 Lokalizacja: Opole
|
Wypalenie płyty trwa, w razie problemów i kosztuje(zużyte nośniki)... Rozsądniej jest sprawdzić to na obrazie i to niezależnie od używanego programu do authoringu. Jedyną sytuacją w Architectcie Pro zmuszającą mnie do wypalenia z pod niego płyty były dwustronne nośniki(inne programy nie nagrywały nośnika z struktury DVD w sposób prawidłowy.
niedziela, 1 lipca 2012, 23:59 |
|
 |
BP777
Aktywny bywalec
|
DVD Arch 5.2 tworzy obraz plyty i na tym pliku stworzonym klikasz ''prawy klawisz myszy'', nastepnie z opcji wybierasz ''otworz za pomoca'', tam znajduje sie programik otwierajacy ten plik i nagrywasz nim obraz plyty na BD czy tez DVD.
|
poniedziałek, 2 lipca 2012, 12:08 |
|
 |
mstmst
Aktywny bywalec
|
Inna opcja to skorzystanie a Ashampo Burning Studio   Sprawdzone wielokrotnie 
|
poniedziałek, 2 lipca 2012, 12:26 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|