|
Teraz jest poniedziałek, 18 stycznia 2021, 10:15
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
Autor |
Wiadomość |
Fiba7
Bywalec
|
 Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
Witam, Mam problem. Zmontowałem w Adobe Premiere 1,5h film i poprzez Dynamic Linka wyeksportowałem wybraną sekwencję do Encora (CS 5.1). Wszystko ładnie pięknie, niezła jakość, wypaliłem testową płytkę no i zauważyłem, że w kilku miejscach obraz rozjeżdza się z dźwiękiem o kilka sekund, lub sekundę. Sprawdziłem płytę w dwóch odtwarzaczach DVD oraz na komputerze i tak samo rozjechane. Sprawdzam w Premierze i wszystko ok, włączam Encora no i tam przy podglądzie w oknie 'monitor' niestety pliki rozjechane.. Próbowałem zaimportować od nowa ale dalej to samo Macie może pomysł co może być nie tak? Dodam, że klipy na osi timeline w Premierce są synchronizowane przy pomocy PluralEyes'a (łączyłem pliki z cyfrowego rejestratora i lustrzanki). Ale przy eksporcie do innych plików nic się nie rozjeżdza, tylko przy tworzeniu płyty w Encore.. Nie mam już kompletnie pomysłu Pozdrawiam, Filip
|
niedziela, 15 lipca 2012, 00:58 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51 Posty: 7234 Lokalizacja: wawa
|
 Re: Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
skoro rozjerzdza sie w encore to zrob eksport z premierea do jednego pliku , w nim sprawdz synchro i jak bedzie ok dopiero daj do encorea
|
niedziela, 15 lipca 2012, 01:14 |
|
 |
Fiba7
Bywalec
|
Mam tylko problem do jakiego formatu to wypluć w Premierze żeby było dobrej jakości. Kombinowałem różnie i albo jakość cienka albo się nie mieściło na jednej płycie. Ale z synchrem kłopotu nie było. A przy eksporcie Dynamic Linkiem chyba automatycznie dopasowuje jakość do wielkości płyty? Bo mi tak zrobiło, albo tak się udało.. Może głupoty gadam ale to mój pierwszy raz z Encorem i ogólnie authoringiem.
|
niedziela, 15 lipca 2012, 01:50 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
|
mozesz sprobowac bezposrednio do mpega 2 dvd i sprawdzic czy juz bedzie asynchron czy nie, jak nie to w encorze tez juz nie ma sie prawa pojawic bo po wczytaniu do encore nie bedzie tego ponownie przeliczal
|
niedziela, 15 lipca 2012, 01:56 |
|
 |
Fiba7
Bywalec
|
Wyeksportowałem do MPEG2-DVD, Quality ustawiłem na 5.0, bitrate jako VBR, 1 pass (Minimum 4,71Mbps, Target 4,8Mpbs, Max 4,84), zaznaczyłem opcję "render in maximum depth" i plik zajmuję prawie tyle co pojemność płyty a jakość jest strasznie kiepska.. Ale asynchronu nie ma 
|
niedziela, 15 lipca 2012, 20:46 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
|
no ale w miare sensowna jakosc na dvd to bitrate kolo 7500-8000 a dziwek jak ustawiles ?
|
niedziela, 15 lipca 2012, 21:00 |
|
 |
Fiba7
Bywalec
|
Udało mi się zrobić tak jak wcześniej czyli wrzucić sam projekt do Encora i on sobie go sam transcodował i wypalił na płytkę tym razem bez asynchronu. Nie wiem dlaczego tak się działo wcześniej. Teraz po prostu utworzyłem nową sekwencję i skopiowałem wszystko z timeline'a i to wyeksportowałem Dynamic Linkiem do Encora.
Dzięki za pomoc, Pozdrawiam
|
sobota, 21 lipca 2012, 13:15 |
|
 |
fullkiller
Nowy
|
Siema ! Mam zgola inny odmienny problem,nie wiedzialem gdzie napisac i zeby nie robic offtopa napisze tutaj: Genaralnie cal strukture dysku lacznie z authiringiem BR mam opanowana.Niestety mam jeden problem na ktory nie znalazlem odp wertujac setki stron. Generalnie chodzi o zawody sportowe nagrane w *,*.ts oczywiscie HD.Od polowy zawodow dzwiek jest przesuniety i nie wiem jak go skorygowac.Tz.teoretycznie wiem,ale mam pytania: - jak obliczyc albo jaki program pokaze lub samoczynnie skryguje przesuniecie dzwieku - jezeli taka opcja nie istnieje skad mam wiedziec o jaka wartos mam przesunac dzwiek ? program ? - no i genaralnie ktory program bedzie waszym zadnaiem najlepszy choc wole miec alternatywe a decyzje po testach podejme sam Oczekuje prostych i wyczerpujacych odpowiedzi,ewentualnych linkow do progsow lub tutoriali zarowno text jak i video.Uzywalem chyba wszystkich mozliwych programow do authoringu i efekt jest zawsze taki sam  Pozdro
|
środa, 21 listopada 2012, 12:39 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|