Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 00:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Rozjechany dźwięk - Adobe Encore 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
Witam,

Mam problem. Zmontowałem w Adobe Premiere 1,5h film i poprzez Dynamic Linka wyeksportowałem wybraną sekwencję do Encora (CS 5.1).
Wszystko ładnie pięknie, niezła jakość, wypaliłem testową płytkę no i zauważyłem, że w kilku miejscach obraz rozjeżdza się z dźwiękiem o kilka sekund, lub sekundę. Sprawdziłem płytę w dwóch odtwarzaczach DVD oraz na komputerze i tak samo rozjechane. Sprawdzam w Premierze i wszystko ok, włączam Encora no i tam przy podglądzie w oknie 'monitor' niestety pliki rozjechane.. Próbowałem zaimportować od nowa ale dalej to samo :roll:
Macie może pomysł co może być nie tak?
Dodam, że klipy na osi timeline w Premierce są synchronizowane przy pomocy PluralEyes'a (łączyłem pliki z cyfrowego rejestratora i lustrzanki). Ale przy eksporcie do innych plików nic się nie rozjeżdza, tylko przy tworzeniu płyty w Encore..

Nie mam już kompletnie pomysłu :?

Pozdrawiam,
Filip


niedziela, 15 lipca 2012, 00:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
skoro rozjerzdza sie w encore to zrob eksport z premierea do jednego pliku , w nim sprawdz synchro i jak bedzie ok dopiero daj do encorea


niedziela, 15 lipca 2012, 01:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
Mam tylko problem do jakiego formatu to wypluć w Premierze żeby było dobrej jakości. Kombinowałem różnie i albo jakość cienka albo się nie mieściło na jednej płycie. Ale z synchrem kłopotu nie było. A przy eksporcie Dynamic Linkiem chyba automatycznie dopasowuje jakość do wielkości płyty? Bo mi tak zrobiło, albo tak się udało..
Może głupoty gadam ale to mój pierwszy raz z Encorem i ogólnie authoringiem.


niedziela, 15 lipca 2012, 01:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
mozesz sprobowac bezposrednio do mpega 2 dvd i sprawdzic czy juz bedzie asynchron czy nie, jak nie to w encorze tez juz nie ma sie prawa pojawic bo po wczytaniu do encore nie bedzie tego ponownie przeliczal


niedziela, 15 lipca 2012, 01:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
Wyeksportowałem do MPEG2-DVD, Quality ustawiłem na 5.0, bitrate jako VBR, 1 pass (Minimum 4,71Mbps, Target 4,8Mpbs, Max 4,84), zaznaczyłem opcję "render in maximum depth" i plik zajmuję prawie tyle co pojemność płyty a jakość jest strasznie kiepska.. Ale asynchronu nie ma :roll:


niedziela, 15 lipca 2012, 20:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
no ale w miare sensowna jakosc na dvd to bitrate kolo 7500-8000
a dziwek jak ustawiles ?


niedziela, 15 lipca 2012, 21:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
Udało mi się zrobić tak jak wcześniej czyli wrzucić sam projekt do Encora i on sobie go sam transcodował i wypalił na płytkę tym razem bez asynchronu. Nie wiem dlaczego tak się działo wcześniej. Teraz po prostu utworzyłem nową sekwencję i skopiowałem wszystko z timeline'a i to wyeksportowałem Dynamic Linkiem do Encora.

Dzięki za pomoc,
Pozdrawiam


sobota, 21 lipca 2012, 13:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 21 listopada 2012, 11:57
Posty: 1
Post Re: Rozjechany dźwięk - Adobe Encore
Siema !
Mam zgola inny odmienny problem,nie wiedzialem gdzie napisac i zeby nie robic offtopa napisze tutaj:
Genaralnie cal strukture dysku lacznie z authiringiem BR mam opanowana.Niestety mam jeden problem na ktory nie znalazlem odp wertujac setki stron.
Generalnie chodzi o zawody sportowe nagrane w *,*.ts oczywiscie HD.Od polowy zawodow dzwiek jest przesuniety i nie wiem jak go skorygowac.Tz.teoretycznie wiem,ale mam pytania:
- jak obliczyc albo jaki program pokaze lub samoczynnie skryguje przesuniecie dzwieku
- jezeli taka opcja nie istnieje skad mam wiedziec o jaka wartos mam przesunac dzwiek ? program ?
- no i genaralnie ktory program bedzie waszym zadnaiem najlepszy choc wole miec alternatywe a decyzje po testach podejme sam
Oczekuje prostych i wyczerpujacych odpowiedzi,ewentualnych linkow do progsow lub tutoriali zarowno text jak i video.Uzywalem chyba wszystkich mozliwych programow do authoringu i efekt jest zawsze taki sam :(
Pozdro


środa, 21 listopada 2012, 12:39
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL