Teraz jest niedziela, 19 sierpnia 2018, 16:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Witam
Jestem nowy w temacie full hd i cs5. Mam problem, nie potrafie poprawnie wyeksportować materiału na płyte blu-ray (iso).

Materiał (.mts , .mov) eksportuje z Premiere:
Video:
MPEG2 Blu-ray
NTSC
1920x1080
23,976fps
Progressive
16x9
Bitrate Level: Low
Audio:
Dolby Digital
Bitrate: 192kbps

Wyeksportowany materiał importuje do Encore:
Blu-ray
1920x1080
23,976 fps
Codec: MPEG-2

Wczytuje menu,linkuje itp.
Sprawdzam błędy i przechodzę do zakładki Build:
Format: Blu-ray
Output: Blu-ray image
Image Type: BD-R

Encore buduje poprawnie obraz ale nie mogę go później otworzyć (Win DVD Pro 11).
Od kilu dni szukam rozwiązania problemu. Sprawdziłem wiel konfigurcji eksportu i nic.

Bardzo proszę o pomoc.


środa, 1 sierpnia 2012, 03:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Sikora napisał(a):
Witam
Jestem nowy w temacie full hd i cs5. Mam problem, nie potrafie poprawnie wyeksportować materiału na płyte blu-ray (iso).

Materiał (.mts , .mov) eksportuje z Premiere:
Video:
MPEG2 Blu-ray
NTSC
1920x1080
23,976fps
Progressive
16x9
Bitrate Level: Low
Audio:
Dolby Digital
Bitrate: 192kbps

Wyeksportowany materiał importuje do Encore:
Blu-ray
1920x1080
23,976 fps
Codec: MPEG-2

Wczytuje menu,linkuje itp.
Sprawdzam błędy i przechodzę do zakładki Build:
Format: Blu-ray
Output: Blu-ray image
Image Type: BD-R

Encore buduje poprawnie obraz ale nie mogę go później otworzyć (Win DVD Pro 11).


Program Win DVD Pro 11 może nie potrafi odtwarzać obrazów płyt HD blu-ray. Poza tym nie wiem czy świadomie wybrałeś NTSC 23,976 Progressive, to dobre ustawienia dla USA, u nas najbardziej kompatybilnym formatem jest PAL 25fps 50i czyli z przeplotem.

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


środa, 1 sierpnia 2012, 08:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Dzięki za odpowiedz.
Oczywiście iso odpalam z wirtualnego napędu (inne filmy odtwarza).
Sprawdziłem poprawioną konfiguracje i dalej nic.

Czy ma znaczenie że podczas testów pracuje na krótkim materiale(6min, 1GB) ??
Przesyłam zrzuty ekranów ustawień eksportu, może coś przeoczyłem.
Bardzo proszę o pomoc


Załączniki:
Encore.jpg
Encore.jpg [ 97.03 | Przeglądane 186 razy ]
Premiere.jpg
Premiere.jpg [ 186.14 | Przeglądane 221 razy ]
środa, 1 sierpnia 2012, 12:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Niestety dalej nie działa. Ma ktoś jakieś pomysły, albo miejsca gdzie mogę znaleźć rozwiązanie.
Z góry dziękuje


środa, 1 sierpnia 2012, 16:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Może ktoś pomoże


środa, 1 sierpnia 2012, 21:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Biorąc pod uwagę twoją wiedzę na temat usatwienia parametrów projektu moja rada jest taka - żebyś zaimportowałł wszystko z encore - dynamic link - premiere pro sequence i zostawił w automacie

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


środa, 1 sierpnia 2012, 21:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Próbowałem. Również nie działa.


środa, 1 sierpnia 2012, 21:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 262
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
w czym montujesz iso?


środa, 1 sierpnia 2012, 22:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Daemon Tools
Sprawdziłem, poprawnie montuje blu-ray


środa, 1 sierpnia 2012, 22:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
a media player classic czyta ?


środa, 1 sierpnia 2012, 22:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Win DVD Pro 11 tak ma...testowałem ten program startując z wirtualnego napędu i po 2 -4 sekundach program wywalało.Power dvd odtwarza bez problemu.Oczywiście teraz stosuję Daemon ponieważ power iso nie dawał rady jeśli chodziło oobrazy płyt blu-ray

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 1 sierpnia 2012, 22:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 11 lipca 2003, 14:43
Posty: 262
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
spróbuj zamontować w darmowym dvd fab virtual drive


środa, 1 sierpnia 2012, 22:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Dzięki za podpowiedzi niestety dalej mój problem nie został rozwiązany.
Moja widza jest dosyć uboga jak wspomniał kolega wyżej, ale cały czas się uczę.
Próbowałem zrobić to na innym komputerze i dalej nic. Więc to wina moich ustawień

1. Czy ma wpływ rodzaj sekwencji na eksport pliku do mpeg2. Jeśli tak to jaki powinien byś poprawny pliki (mts, mov 25fps)
2. Płyty Blu ray mają zabezpieczenia? Jeśli tak to gdzie mogę znaleźć ustawienia w encore?
3. Mógłby ktoś napisać na jakich ustawieniach montuje, eksportuje materiał (full hd).

Przepraszam że tak męczę, ale sam nie mogę dać rady.
Z góry dziękuje za pomoc


piątek, 3 sierpnia 2012, 16:05
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 20:46
Posty: 1
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Czy rozwiązałeś już swój problem? Mam ten sam problem z obrazem .iso i również potrzebuje pomocy.


poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: ENCORE Blu-ray BARDZO PROSZĘ O POMOC
Tak rozwiązałem.
Materiał wysłałem bezpośrednio do encore (ustawienia automatyczne PAL). Wyeksportowałem Cały mnie interesujący materiał 1h. W Encore MPEG2 Blu-ray.
Stworzyłem ISO. Po nagraniu na płyty wszystko działa.
Pozdrawiam


poniedziałek, 20 sierpnia 2012, 22:34
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL