Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 13:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Wolna praca Encore 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2012, 10:54
Posty: 2
Post Wolna praca Encore
Przelinkowałem do encora film z Premiere 240min (full hd) i menu z Aftera, dodałem jeszcze pokaz zdjęć przygotowany w Encore i zapędziłem program, do pracy. Całoćc nagrywam jako SD na DVD-R DL.

Mija 36 godzina a Encore dalej pracuje, co prawda pasek postępu mozolnie przesuwa się do przodu, jednak zastanawia mnie jedna rzecz -

Czy nie można by programowi kazać wykorzystywać więcej mocy obliczeniowej mojego kompa? (czerordzeniowy Intel7 2,8GHz, 16GB ram DDR3).

Obecnie procesor jest wykorzystywany w 20%, a ramu pożera 10GB (w opcjach programu jest ustawione, że pakiet adoba ma dostęp do 12GB)
z tym że sam encore tylko 3GB, a reszta After (musiałem zostawić go włączonego, ponieważ encore nie widział pików do menu)

Mam jeszcze drugie pytanie czy renderowanie filmu w Premiere lub jego brak odbija się na czasie, w późniejszym kodowaniu materiału w encore?


poniedziałek, 15 października 2012, 11:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Wolna praca Encore
Artss napisał(a):
Przelinkowałem do encora film z Premiere 240min (full hd) i menu z Aftera, dodałem jeszcze pokaz zdjęć przygotowany w Encore i zapędziłem program, do pracy. Całoćc nagrywam jako SD na DVD-R DL.

Mija 36 godzina a Encore dalej pracuje, co prawda pasek postępu mozolnie przesuwa się do przodu, jednak zastanawia mnie jedna rzecz -

Czy nie można by programowi kazać wykorzystywać więcej mocy obliczeniowej mojego kompa? (czerordzeniowy Intel7 2,8GHz, 16GB ram DDR3).

Obecnie procesor jest wykorzystywany w 20%, a ramu pożera 10GB (w opcjach programu jest ustawione, że pakiet adoba ma dostęp do 12GB)
z tym że sam encore tylko 3GB, a reszta After (musiałem zostawić go włączonego, ponieważ encore nie widział pików do menu)

Mam jeszcze drugie pytanie czy renderowanie filmu w Premiere lub jego brak odbija się na czasie, w późniejszym kodowaniu materiału w encore?


Ja bym najpierw wyrenderował wszystko w Afterze tak aby później nie musiał być otwarty przy renderowaniu z Encore.

Wyrenderowanie w Premiere previews może przyspieszyć render z Encore pod warunkiem zaznaczenia opcji "use previews"

W Encore wybierz opcję renderowania z użyciem AME (domyślnie jest odznaczona)

16GB to nie jest oszałamiająca ilość pamięci szczególnie jeśli After jest otwarty i pracuje w tle. Ja mam 32GB i wykorzystanie pamięci podczas renderowania na poziomie 29GB no i wszystkie rdzenie na 100%

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 15 października 2012, 11:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2012, 10:54
Posty: 2
Post Re: Wolna praca Encore
Nie twierdzę, że 16GB to dużo, bo w sumie pamięć jest wykorzystywana w 80%, zastanawiało mnie tylko dlaczego procesor jedzie na 20%?

Dzięki Kolego za podpowidzi.
Na razie poczekam aż mi się zakoduje, później pobawię się według Twoich wskazówek :).


poniedziałek, 15 października 2012, 14:36
Zobacz profil
Online
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Wolna praca Encore
Co by nie bylo , gdzies jest duzy blad w metodyce albo jakis wiekszy syf w systemie, na tym konfigu chyba tylko jednordzeniowy looks albo jakis neat czy stabilizer bylby w stanie tak dlugo mielic.


poniedziałek, 15 października 2012, 16:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL