Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 03:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Encore - brak menu na płycie 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Encore - brak menu na płycie
Witajcie,

Przejdę szybko do sedna i konkretów bo sprawa pilna. Tworzę projekt okładki Menu (bazuje na templates ale zmieniam sporo rzeczy), przerzucam sekwencję z Premiera normalnie jak zwykle to robię, zaznaczam Chaptery itp. itd. film się transkoduje, wypala mi płytę blu-ray, odpalam na komputerze i.. leci film, nie ma mojego Menu, tak samo drugim laptopie. Odtwarzam w Windows Media Playerze, nie mam możliwości sprawdzenia na odtwarzaczu telewizyjnym niestety.
Dodam, że gdy wezmę podgląd projektu w Encorze to wszystko śmiga i startuje z poziomu Menu i mogę wybierać sceny.
Ma ktoś jakiś pomysł o co do cholery chodzi?

Będę wieelce wdzięczny,

Pozdrawiam,


środa, 14 listopada 2012, 19:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore - brak menu na płycie
moze first play jest zle ustawiony


środa, 14 listopada 2012, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: Encore - brak menu na płycie
Dokładnie jak napisał Degenerado projekt menu powinien mieć odznaczone first play :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


środa, 14 listopada 2012, 22:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 5 listopada 2004, 18:23
Posty: 132
Lokalizacja: Słubice
Post Re: Encore - brak menu na płycie
Większość odtwarzaczy (tych w komputerze) ma przycisk "menu". Spróbuj wcisnąć, co się wtedy dzieje?

_________________
Artur, 2 sztuki xh-a1s, pakiet adobe


czwartek, 15 listopada 2012, 16:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Encore - brak menu na płycie
Dzięki za odpowiedzi.
Okazało się, że wina leży po stronie odtwarzacza. Windows Media Player sobie nie radził z menu, albo nie wiem. Zainstalowałem wersję demo Corel WinDVD Pro 11 i płytka startuje pięknie z menu i ładnie się odtwarza.
Ale problem jest jeszcze taki, że straszliwie długo wczytuje się płyta. Od włożenia do momentu zanim zaskoczy i odtworzy film z menu potrafi zejść nawet 10 minut. Czy to normalne?!

Pozdrawiam,
fiba


piątek, 16 listopada 2012, 18:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore - brak menu na płycie
aspi driver/roxio patch, czegos nie ma w systemie
ewentualnie uaktualnij firmware w nagrywarce


piątek, 16 listopada 2012, 19:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL