Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 15:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Źle nagrane menu czy jakaś inna przyczyna? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 27 czerwca 2011, 21:03
Posty: 18
Post Źle nagrane menu czy jakaś inna przyczyna?
Witam. Mój problem dotyczy menu jakie tworze w dvd architekcie 5.0 pro, otórz na wielu modelach stacjonarnych odtwarzaczy (np. viva, panasonic, ferguson) zamiast menu pokazują się 2 foldery: audio ts (pusty) i Video ts ( tu jest plik z menu i kilka plików filmowych). Na kompie odpala dobrze, na moim stacjonarnym odtwarzaczu Bd LG też działa tak jak trzeba. Zawsze wszystko robię tak samo, nieraz na wszystkich odtwarzaczach działa, czasem jedna płyta prawidłowo startuje a druga już nie. Architect nie pokazuje błędów, jedynie audio will be compressed (te które daje pod menu). Nagrywałem na dvd-r, dvd+r na esperanzach, tdk, shivaki, jvc, verbatim, kompletnie to nie miało znaczenia. Dodam, że jescze rok temu nie miałem takich problemów. Co robię nie tak?


czwartek, 15 listopada 2012, 20:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Źle nagrane menu czy jakaś inna przyczyna?
Płytki palisz wprost spod Architecta, czy zapisujesz foldery, a potem palisz innym programem?

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


piątek, 21 grudnia 2012, 19:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 666
Post Re: Źle nagrane menu czy jakaś inna przyczyna?
Odpuść sobie architekta - też się z nim męczyłem - teraz robię w TMPGEnc Authoring Works5 i jestem z niego baaaaaaaaaardziej zadowolony. Niepotrzebnie wywaliłem kasę na Vegasa z Architektem.


piątek, 21 grudnia 2012, 21:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 611
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Źle nagrane menu czy jakaś inna przyczyna?
Jendruś napisał(a):
Odpuść sobie architekta - też się z nim męczyłem - teraz robię w TMPGEnc Authoring Works5 i jestem z niego baaaaaaaaaardziej zadowolony. Niepotrzebnie wywaliłem kasę na Vegasa z Architektem.



Popieram w 100%!!! :wink:

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


sobota, 22 grudnia 2012, 12:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL