|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 17:06
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
witekstar
Nowy
Dołączył: niedziela, 21 września 2003, 15:10 Posty: 1 Lokalizacja: Lubin
|
 Nagrywarka TDK 440N
Kupiłem nagrywarke TDK 440N wielosystemową. Na początku chodziła jak ta lala. Po problemach z XP ( format i ponowna instalacja) mam problemy z nagrywaniem płyt DVD-R. Próbowałem na Esperanza i Melody.... Nero informuje, że jest niewłaściwa płyta .... Xprees 2 etap czyli nagrywanie zakańcza w ułamku sekundy pisząc, że commplete... a płyta pozostaje nienagrana. DVD+R oraz RW chodzą bez zarzutu...
Czy to może być wina płyt?... czy może nagrywarka ma wadę ... może potrzebny jakiś sterownik?
a Pinnacle pisze coś o 1 klasie.....
Nie mam z tym juz siły
Pomóżcie !!!!
Witek
_________________ Witek
|
niedziela, 21 września 2003, 15:32 |
|
 |
Dybosz
Bywalec
Dołączył: środa, 2 kwietnia 2003, 08:15 Posty: 32 Lokalizacja: Warszawa
|
Serdecznie witam!
Także zaopatrzyłem si w taka nagrywarkę i mam problem - nie widzi płyt CD-RW nagrywanych w Nero 5.5. na combo LG i ich nie chce formatować.
Nero włąściwie wskazuje parametry nagrywarki, ale gdy chcę coś zrobic to pokazuje wirtualny dysk.
Będę wdzięczny za informację jak rozwiązać te problemy ?
_________________ Dybosz
Pentium 4- 2,26GHz; RAM 1256MB; HDD-60 i 80 GB ;
NVidia GeForce 3Ti 200; EZDV Canopus; BENQ DVD DD DW1640;
AP6.5 ;UMF3.0
|
środa, 15 października 2003, 15:31 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Nagrywarka TDK 440N
Z tego co ja wyczilem w nagywarce tdk w jej biosie jest zapisane jake ta franca rozpoznaje nosniki czyli jak niema w biosie to wali komunikat ze wrong disc incopatible itd ja mam z biosem 1.08 i nowszeg neima cao jeszcze lyka bez problemu nosniki z gornej polki emctec verbatim itd
|
wtorek, 21 października 2003, 13:18 |
|
 |
Dybosz
Bywalec
Dołączył: środa, 2 kwietnia 2003, 08:15 Posty: 32 Lokalizacja: Warszawa
|
"Z tego co ja wyczailem w nagywarce tdk w jej biosie jest zapisane jake ta franca rozpoznaje nosniki czyli jak nie ma w biosie to wali komunikat ze wrong disc incopatible itd ja mam z biosem 1.08 "
1) Ja też zaktualizowałem bios do 1.08 , płyty nakrywane na combo LG to TDK CD-RW, a więc TA nagrywarka powinna je widziec, a niestety nie - może to problem innych systemów zapisu, szkoda mi trochę starych płyt CD-RW.
2) A co do nagrywania DVD to jestem zadowolony z obsługi płyt TDK tak DVD-RW jak i DVD+RW, zwłaszcza w formacie UDF
Będę wdzięczny za pomoc w 1 temacie
Pozdrawiam
_________________ Dybosz
Pentium 4- 2,26GHz; RAM 1256MB; HDD-60 i 80 GB ;
NVidia GeForce 3Ti 200; EZDV Canopus; BENQ DVD DD DW1640;
AP6.5 ;UMF3.0
|
wtorek, 21 października 2003, 15:25 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|