Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 00:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 3 lutego 2011, 10:26
Posty: 78
Post DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Witam,

szukałem forum i w google sprawy niestety nic nie znalazłem.
Kwestia jest taka, że po wypaleniu filmu BD na Architect DVD 5.0 nie ma menu tylko film się włącza... co jest nie tak? Jeżeli ten sam projekt użyję do DVD to działa dobrze.


czwartek, 14 lutego 2013, 23:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33
Posty: 264
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Czy ten efekt jest rzeczywiście po wypaleniu dysku BD ? - Czy czasem nie dotyczy to próby odtworzenia w PC wygenerowanego przez DVD Architect pliku iso ?

Bo jeśli tak, to wypal dysk i spróbuj w stacjonarnym odtwarzaczu. Powód jest taki że programowe odtwarzacze blu-ray zainstalowane na PC i odtwarzające z dysku wirtualnego często nie radzą sobie ze strukturą dysku i idą od razu do pliku właściwego filmu. Natomiast z tego samego pliku iso wypalony BD - działa w stacjonarnym odtwarzaczu idealnie. Mam takie doświadczenia.

_________________
Amatorsko pracuję na:
Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3


piątek, 15 lutego 2013, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
A sprawdź, co masz ustawione jako "First Play" ;)

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


piątek, 15 lutego 2013, 23:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2015, 09:14
Posty: 6
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Witam,
mam podobny problem,
Po wypaleniu filmu z menu na płycie bluray przez dvd architect odtwarzacz nie włącza menu ale od razu przechodzi do filmu. Przy nagraniu filmu na płytę dvd menu włącza się bez problemu.
Pozdrawiam i proszę o pomoc


piątek, 7 sierpnia 2015, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
może testujesz na komputerowym playerze który menu br nie uruchamia ?


piątek, 7 sierpnia 2015, 09:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2015, 09:14
Posty: 6
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Testowałem m.in na CyberLink PowerDVD i Aiseesoft Blu-ray Player. Jakiś czas temu menu działało na cyberlinku bez zarzutu.


piątek, 7 sierpnia 2015, 10:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Wywal film i udostępnij projekt. W zasadzie w tym wątku są już odpowiedzi, ale jak nie działają...
Często jest tak że oglądane z katalogu mają problemy, które po nagraniu znikają. Czasem programowe plyery odmawiają posłuszeństwa, bardzo żadko podczas nagrywania pojawia się błąd...
No jest parę opcji, ale bez wglądu to wróżby...

_________________
Obrazek


piątek, 7 sierpnia 2015, 11:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2015, 09:14
Posty: 6
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Ale ja testowałem już nagrane na płyty. Próbowałem kilka płyt. W formacie dvd menu śmiga a na blurayu pomija menu i uruchamia od razu film. Gdzie w dvd rachitect jest opcja "first play"? Może tam jest coś nie tak?


piątek, 7 sierpnia 2015, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 452
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
A sprawdzałeś na stacjonarnym odtwarzaczu jak to wygląda?

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


piątek, 7 sierpnia 2015, 11:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Obrazek

_________________
Obrazek


piątek, 7 sierpnia 2015, 11:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2015, 09:14
Posty: 6
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
testowałem na zewnętrznym odtwarzaczu podłączonym do komputera, jakiś czas temu odtwarzałem inne płyty które zrobiłem i wyświetlało menu normalnie


piątek, 7 sierpnia 2015, 11:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
michalz napisał(a):
testowałem na zewnętrznym odtwarzaczu podłączonym do komputera

Ale jak? Masz kartę z wejściem HDMI, czy jak? Pierwsze słyszę o takim połączeniu, po co...

_________________
Obrazek


piątek, 7 sierpnia 2015, 11:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2015, 09:14
Posty: 6
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
przez USB, nagrywarka/odtwarzacz samsung SE-506


piątek, 7 sierpnia 2015, 11:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Ale to akurat jest napęd zewnętrzny, a nie odtwarzacz. Prócz transferu ograniczonego portem USB niczym się nie różni od wbudowanego.

_________________
Obrazek


piątek, 7 sierpnia 2015, 11:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 sierpnia 2015, 09:14
Posty: 6
Post Re: DVD Architect Blu-ray - Brak menu po wypaleniu
Czyli sugerujesz sprawdzenie pod normalnym odtwarzaczem podłączanym do telewizora. Myślałem, że jeśli wcześniej menu działało na tym napędzie myślałem, że powinien być ok.


piątek, 7 sierpnia 2015, 12:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL