|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 12:33
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
2 rozne sygnaly w filmiku
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 2 rozne sygnaly w filmiku
Hejka mam pytanko mam filmik i np. chce w nim wgrac drugi kanal dzwiekowy np. leci filmik i sa glosy z filmu i chce np. wstawic zeby po cichu leciala muzyczka jakas , jak to zrobic ? jakim programem? wie ktos? z gory dzieka tym wszystkim ktorzy cos odpisza mi. 
|
poniedziałek, 29 września 2003, 22:00 |
|
 |
jkfish
Bywalec
Dołączył: piątek, 11 października 2002, 09:43 Posty: 38 Lokalizacja: Poznań
|
Dodatkową ścieżkę dźwiękową dołożysz do filmu za pomocą każdego programu do obróbki filmów, np. Pinnacle Studio, Pinnacle Edition, Ulead VideoStudio, Ulead MediaStudio Pro, Adobe Premiere i wiele wiele innych.
|
poniedziałek, 29 września 2003, 23:30 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
a czy to caly film na nowo kompresuje przy tym? i czy da sie to zrobic w gordian knocie?
|
wtorek, 30 września 2003, 00:18 |
|
 |
jkfish
Bywalec
Dołączył: piątek, 11 października 2002, 09:43 Posty: 38 Lokalizacja: Poznań
|
Gordian knot nie jest programem do edycji (montażu) video, a służy jedynie do kompresji filmów za pomocą divx. Dodawanie dodatkowej ścieżki dżwiękowej do filmu to element montażu, a to wykonać możesz za pomocą specjalistycznego oprogramowania, którego przykłady wymieniłem wcześniej. Poszukaj trochę na forum, np tutaj:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=3719
znajdziesz opis jak dodać dodatkowy dźwięk do filmu za pomocą Adobe Premiere. Generalnie problem o który pytasz niewiele ma wspólnego z authoringiem DVD i umieszczając go tutaj robisz bałagan na forum.
|
wtorek, 30 września 2003, 09:43 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
jkfish napisał(a): Dodatkową ścieżkę dźwiękową dołożysz do filmu za pomocą każdego programu do obróbki filmów, np. Pinnacle Studio, Pinnacle Edition, Ulead VideoStudio, Ulead MediaStudio Pro, Adobe Premiere i wiele wiele innych.
chyba nie do końca zrozumiałeś co miał na myśli jrd.
Ja odebrałem jego pytanie w tej formie " co i jak zrobić aby można było odtwarzaną płytę DVD odtwarzać z różnymi ścieżkami audio".
Powiem jaśniej - wkładam płytę do stacjonarnego DVD i z menu wybieram ścieżkę dźwiękową :
1 oryginalna + obraz
2 jakaś muzyczka + obraz(ten sam)
_________________ Pozdrawiam "szpec"
|
czwartek, 11 marca 2004, 13:26 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|