Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 20:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 2 rozne sygnaly w filmiku 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 2 rozne sygnaly w filmiku
Hejka mam pytanko mam filmik i np. chce w nim wgrac drugi kanal dzwiekowy np. leci filmik i sa glosy z filmu i chce np. wstawic zeby po cichu leciala muzyczka jakas , jak to zrobic ? jakim programem? wie ktos? z gory dzieka tym wszystkim ktorzy cos odpisza mi.:-)


poniedziałek, 29 września 2003, 22:00
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 09:43
Posty: 38
Lokalizacja: Poznań
Post 
Dodatkową ścieżkę dźwiękową dołożysz do filmu za pomocą każdego programu do obróbki filmów, np. Pinnacle Studio, Pinnacle Edition, Ulead VideoStudio, Ulead MediaStudio Pro, Adobe Premiere i wiele wiele innych.


poniedziałek, 29 września 2003, 23:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a czy to caly film na nowo kompresuje przy tym? i czy da sie to zrobic w gordian knocie?


wtorek, 30 września 2003, 00:18
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 09:43
Posty: 38
Lokalizacja: Poznań
Post 
Gordian knot nie jest programem do edycji (montażu) video, a służy jedynie do kompresji filmów za pomocą divx. Dodawanie dodatkowej ścieżki dżwiękowej do filmu to element montażu, a to wykonać możesz za pomocą specjalistycznego oprogramowania, którego przykłady wymieniłem wcześniej. Poszukaj trochę na forum, np tutaj:
http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=3719
znajdziesz opis jak dodać dodatkowy dźwięk do filmu za pomocą Adobe Premiere. Generalnie problem o który pytasz niewiele ma wspólnego z authoringiem DVD i umieszczając go tutaj robisz bałagan na forum.


wtorek, 30 września 2003, 09:43
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
jkfish napisał(a):
Dodatkową ścieżkę dźwiękową dołożysz do filmu za pomocą każdego programu do obróbki filmów, np. Pinnacle Studio, Pinnacle Edition, Ulead VideoStudio, Ulead MediaStudio Pro, Adobe Premiere i wiele wiele innych.


chyba nie do końca zrozumiałeś co miał na myśli jrd.
Ja odebrałem jego pytanie w tej formie " co i jak zrobić aby można było odtwarzaną płytę DVD odtwarzać z różnymi ścieżkami audio".
Powiem jaśniej - wkładam płytę do stacjonarnego DVD i z menu wybieram ścieżkę dźwiękową :
1 oryginalna + obraz
2 jakaś muzyczka + obraz(ten sam)

_________________
Pozdrawiam "szpec"


czwartek, 11 marca 2004, 13:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL