Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 problem z wypaleniem płyty blu-ray 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 26 października 2012, 17:37
Posty: 39
Post problem z wypaleniem płyty blu-ray
Witam.Od kilku dni staram się nagrać płytę po zrobieniu menu ,sprawdzeniu błędów -ok przeszedłem do zakładki bulid po jakimś czasi wyskoczył mi błąd "device not ready" code 3, próbowałem nagrać na płytach verbatim czytałem że może to być problem a Wy na jakich płytach nagrywacie,potem zgrałem wszystko encoderem ,wszystko zgrało wielkość pliku filmowego to 23,32 gb, plik dźwiękowy około 360 mb film jest długości 3 godz.bitraty były na poziomie 15 mb
pozdrawiam i proszę o pomoc co zrobiłem źle.


wtorek, 9 lipca 2013, 09:11
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4514
Lokalizacja: Tczew
Post Re: problem z wypaleniem płyty blu-ray
Zobacz może http://forums.adobe.com/message/4328835,
a to co napisał @Star http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=28&t=37493&p=182958#p182958 nie pomogło?

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 9 lipca 2013, 10:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: problem z wypaleniem płyty blu-ray
Nie nagrywaj bezpośrednio na płytę, tylko wybierz opcję DVD Disc image i wpisz ścieżkę gdzie na dysku ma być zapisany. Potem dopiero nagraj obraz z dysku na płytę np. Nero lub nawet systemowym narzędziem (W windows 7 jest)

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 9 lipca 2013, 13:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: problem z wypaleniem płyty blu-ray
Encore mocno oszukuje, jeśli chodzi o wielkości plików i pojemność płyty. Obracasz się w okolicach granicznych. Może się okazać, że przekroczyłeś pojemność płyty.
Mnie się raz zdarzyło, że Encore mi sam zrobił obraz ISO, który się nie mieścił na zadanej płycie (jednowarstwowa, standardowa BD).
Ten program jest daleki od ideału!!!

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 9 lipca 2013, 15:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 26 października 2012, 17:37
Posty: 39
Post Re: problem z wypaleniem płyty blu-ray
Witam.Dzięki za pomysły rozwiązania problemu w końcu udało się nagrać płyte okazało się że problem był w płytach verbatim kolega dał mi płyty titanum i poszło nawet bezpośrednio z encora.


czwartek, 11 lipca 2013, 19:31
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2011, 18:44
Posty: 184
Post Re: problem z wypaleniem płyty blu-ray
Titanium płyty są straszne, przynajmniej moja nagrywarka LG ich nie lubi. Za to toleruje Philipsy czy Maxwelle. Z verbatimami bywa różnie. Najbardziej lubi te do druku.


piątek, 12 lipca 2013, 09:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: problem z wypaleniem płyty blu-ray
jeden grzyb, pewno różnią się tylko printowanym nagłówkiem


piątek, 12 lipca 2013, 10:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL