Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 11:08




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 film DVD zatrzymuje sie 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 09:24
Posty: 13
Post film DVD zatrzymuje sie
Co moze byc przyczyna ze folm podczas odtwarzania po pewnym czasie zatrzymuje sie jako stop klatka a dzwiek idzie dalej. probowałem zmieniac nosnik z esperanza na mediasonic bo podejrzewałem płytke DVD ale nic nie pomaga. Krotkie filmy ida a film dłuzszy zatrzymuje sie. Nagrywam Na Pionierze 106 obrabiam menue na DIVit LE


czwartek, 2 października 2003, 09:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Sprawdź w jaki sposób eksportowałeś film. Jeżeli masz na dysku FAT-y to jeden plik nie może być dłuższy jak 2 GB i to może być przyczyną. Poprostu "brakuje" dalszej części filmu. Taki sam efekt będzie przy NTFS-ach gdy w ustawieniach będziesz miał ustawione dzielenie plików na pliki 2 GB.

_________________
hi-rek


czwartek, 2 października 2003, 09:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 09:24
Posty: 13
Post a dziek dlaczego idzie dalej
hi-rek napisał(a):
Sprawdź w jaki sposób eksportowałeś film. Jeżeli masz na dysku FAT-y to jeden plik nie może być dłuższy jak 2 GB i to może być przyczyną. Poprostu "brakuje" dalszej części filmu. Taki sam efekt będzie przy NTFS-ach gdy w ustawieniach będziesz miał ustawione dzielenie plików na pliki 2 GB.



Ok uruchomiłem plik sam przed wysłaniem go do Divita i idzie ale po obrobce Divitem zatrzymuje sie pomjakims czasie -dzwiek idzie co to moze byc ?


Ostatnio edytowano czwartek, 2 października 2003, 11:10 przez mega, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 2 października 2003, 10:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 09:24
Posty: 13
Post ustawienia eportu
hi-rek napisał(a):
Sprawdź w jaki sposób eksportowałeś film. Jeżeli masz na dysku FAT-y to jeden plik nie może być dłuższy jak 2 GB i to może być przyczyną. Poprostu "brakuje" dalszej części filmu. Taki sam efekt będzie przy NTFS-ach gdy w ustawieniach będziesz miał ustawione dzielenie plików na pliki 2 GB.


Dzieki za pomoc - Jak juz pisałem zauwazyłem ze sam plik wyeksportowany ale nie poddny obrobe w Divit po stworzeniu menue
filmy dłuzsze niz 36 minut zatrzymuja sie po pewnym czasie a dzwiek idzie. Obawiam sie ze nie bedzie to sprawa wielkosci plików.Jesli cos mozesz to sie polecam


czwartek, 2 października 2003, 10:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Długość filmu wskazuje, że może to być właśnie ten problem, o którym pisałem. Sprawdź czy po eksporcie plik jest zapisany jako pojedyńczy, czy przypadkiem do tego pliku nie został utworzony dodatkowy folder, w którym jest dalsza część filmu.
Przed wysłaniem do DVDita film idzie ponieważ Windows domyślnie doczytuje tą drugą część filmu. DVDit już tego nie czyni.

_________________
hi-rek


czwartek, 2 października 2003, 12:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 09:24
Posty: 13
Post 
hi-rek napisał(a):
Długość filmu wskazuje, że może to być właśnie ten problem, o którym pisałem. Sprawdź czy po eksporcie plik jest zapisany jako pojedyńczy, czy przypadkiem do tego pliku nie został utworzony dodatkowy folder, w którym jest dalsza część filmu.
Przed wysłaniem do DVDita film idzie ponieważ Windows domyślnie doczytuje tą drugą część filmu. DVDit już tego nie czyni.


A wiec ja mam po exporcie w jednym pliku ale jak ładuje do Divita to on widzi osobno plik dzwieku i osobno plik vizji. Po stworzeniu menue odtwarzam to w Divicie i gra ale po wypaleniu robi te jaja. Sam juz nie wiem ale gdyby to co Ty mowisz to gdzie to sie ustawia.
Dziekuje Ci za dotychczasowe rady


czwartek, 2 października 2003, 15:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
To, że masz osobno plik wideo i audio jest prawidłowo. Może aby jednak ściślej Ci odpowiedzieć musisz powiedzieć jaki masz system i jaki masz system plików na dysku (FAT czy NTFS) oraz jakim programem robisz przechwyt wideo do komputera.
Natomiast w zdaniu: "A wiec ja mam po exporcie w jednym pliku ale jak ładuje do Divita to on widzi osobno plik dzwieku i osobno plik vizji." - widzę pewną niekonsekwencję.

_________________
hi-rek


czwartek, 2 października 2003, 16:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 09:24
Posty: 13
Post 
hi-rek napisał(a):
To, że masz osobno plik wideo i audio jest prawidłowo. Może aby jednak ściślej Ci odpowiedzieć musisz powiedzieć jaki masz system i jaki masz system plików na dysku (FAT czy NTFS) oraz jakim programem robisz przechwyt wideo do komputera.
Natomiast w zdaniu: "A wiec ja mam po exporcie w jednym pliku ale jak ładuje do Divita to on widzi osobno plik dzwieku i osobno plik vizji." - widzę pewną niekonsekwencję.


RObie na NTFS pod win 2000. Film przechwytuje za pomoca Matroxa RT 2500. obrabiam to a pozniej exporuje mpeg IBP 2. Tu wszystko jest ok , problem zaczyna sie w momecie zgrywania na DVD. Film juz dziele nawet na dwie czesci i zauwazam ze pod koniec zatrzymuje sie film natomiastt dzwięk idzie dalej. Film nagrywam przy pomocy Divita.


czwartek, 2 października 2003, 21:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
To, że masz W2k wcale nie musi oznaczać, że masz pliki NTFS. W2k mozna postawic także na FAT-ach. Jeżeli pracujesz na Matroxsie 2500 to sprawdź w AP: Project - Project Settings - General w Editing Mode powinieneś mieć ustawione Matrox RT a w Advanced Settings w części AVI File Creation for Large Clips (>2GB) powinno być zaznaczone: Create standard Windows AVI (single large clip). Jeżeli do zgrywania używasz Matrox Media Tools to możesz to także ustawić w zakładce Options.
Jeżeli miałeś zaznaczone inaczej - to masz chyba problem z głowy.

_________________
hi-rek


czwartek, 2 października 2003, 23:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Miałem u siebie podobną sytuację i stwierdziłem(doświadczalnie), że DVDit! nie pracuje poprawnie, jeżeli plik AVI ma więcej niż 4GB (bez względu na to, czy jest to Win 2000 i system plików NTFS). Wynika z tego, że DVDit! nie może pracować z większymi niż 4GB plikami (chodzi o plik AVI, a nie o Wave - razem mogą mieć trochę więcej). Przypominam, że na płytę 4,7GB zmieści się niewiele więcej niż 4GB.


czwartek, 2 października 2003, 23:16
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 09:24
Posty: 13
Post 
hi-rek napisał(a):
To, że masz W2k wcale nie musi oznaczać, że masz pliki NTFS. W2k mozna postawic także na FAT-ach. Jeżeli pracujesz na Matroxsie 2500 to sprawdź w AP: Project - Project Settings - General w Editing Mode powinieneś mieć ustawione Matrox RT a w Advanced Settings w części AVI File Creation for Large Clips (>2GB) powinno być zaznaczone: Create standard Windows AVI (single large clip). Jeżeli do zgrywania używasz Matrox Media Tools to możesz to także ustawić w zakładce Options.
Jeżeli miałeś zaznaczone inaczej - to masz chyba problem z głowy.


A więc napewno mam NTSf bo tak ustawialem wiem ze mozna i pod W2k ustawic fata ale ja mam NTSF.
Ustawienia odwrotnie. Zaznaczyłem tą opcje : Create standard Windows AVI (single large clip). i cos mi powiedział o formatowaniu dysku ale dałem krzyzyk by sie wycofac narazie ale widze ze w ustawił na tym co mowisz. Nic sprobuje teraz jak pomoze to baaaardzo Ci dziekuje, jak nie to pewnie jeszcze mnie usłyszysz.
Dziekuje mega


czwartek, 2 października 2003, 23:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
On Cię poinformował, że tą zmianę możesz zrobić tylko wtedy gdy dysk masz sformatowany w NTFS. A więc raczej napewno możesz kliknąć ok.

_________________
hi-rek


piątek, 3 października 2003, 00:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
hi-rek napisał(a):
On Cię poinformował, że tą zmianę możesz zrobić tylko wtedy gdy dysk masz sformatowany w NTFS. A więc raczej napewno możesz kliknąć ok.


A więc miałes racje własnie wypaliłem płytke 60 min i chodzi. Bardzo Ci dziekuje za Twoja pomoc dobry człowieku. pozdrawiam


wtorek, 7 października 2003, 19:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Miło mi, że udało się rozwiązać Twój problem - powodzenia.

_________________
hi-rek


wtorek, 7 października 2003, 20:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL