Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 03:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z Adobe Encore 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 23 maja 2009, 12:36
Posty: 15
Post Problem z Adobe Encore
Witam, kilka dni temu postanowiłem spróbować swoich sił w Adobe Encore. Niestety napotkałem się z jednym problemem. Otóż po stworzeniu obrazu płyty i odtworzeniu filmu w PowerDVD 13 widoczne są irytujące przycięcia. Poniżej zamieszczam link do fragmentu - niestety nagrywałem kamerą ekran monitora, gdyż nie wiem jakim programem mogę nagrać taki filmik.

http://www58.zippyshare.com/v/87710236/file.html

Film próbowałem również odtworzyć w iDeer Blu-ray Player. Co ciekawe nie ma żadnych przycięć, ale widoczny jest przeplot. Nie mam możliwość sprawdzenia go na telewizorze.

Bardzo liczę na Wasze rady co w tym mogę zrobić.


sobota, 14 grudnia 2013, 19:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Problem z Adobe Encore
Odtworzyć płytę na przeciętnym odtwarzaczu sprzętowym podłączonym do TV.
Testy powinno się przeprowadzać z jak najmniejszą ilością niepewnych punktów. Testowanie płyty na komputerze wprowadza niepewne punkty:
- sprzęt
- program odtwarzający
Komputer poza wykonywaniem Twoich poleceń wykonuje mnóstwo poleceń systemu operacyjnego, na które nie masz wpływu. Program odtwarzający także trzeba umiejętnie skonfigurować. Całą ta robota nie ma sensu w świetle faktu, że odtwarzacz Blu-ray można dziś kupić za 200zł. Moim zdaniem to jedyna rozsądna droga do sprawdzenia poprawności authoringu i kodowania.

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


środa, 18 grudnia 2013, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Problem z Adobe Encore
Przeplot....
Błędnym założeniem jest nagrywanie monitora kamerą, dodatkowym robienie tego z przeplotem. Reszta jest ciągnięciem błędów pierwotnych...
Do tego są programy, lub sprzętowe przechwytywanie.

_________________
Obrazek


sobota, 4 stycznia 2014, 23:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL