Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 18:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Dzwięk 5.1 w Encore 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Dzwięk 5.1 w Encore
Witam. Ponad rok temu zmontowałem kolegi materiał w Premiere a następnie zrobiłem menu i wypaliłem płytkę w Encore CS6. Niestety z tego co pamiętam Encore nie nagrał mi ścieżki audio w 5.1 tylko zmienił ją na Dolby 2.0. Wtedy nie miałem czasu się tym zajmować. Coś w sieci pisali że Encore nie wspiera systemu 5.1 i odpuściłem sobie. Zamówiłem 3 dni temu kamerkę HDR-PJ780EV za 3.800 i postanowiłem ponagrywać trochę rodzinkę. Zastanawiam się czy ten błąd to był z mojej strony czy Adobe w jakimś patchu rozwiązało ten problem ? Dżwięk oczywiście w AP był 5.1. Projekt przeniosłem do Encore przez Adobe dynamic links. Pzdr Andrzej


niedziela, 23 marca 2014, 14:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 18 grudnia 2003, 14:06
Posty: 91
Post Re: Dzwięk 5.1 w Encore
nikt z Was nie nagrywa dźwięku 5.1 i nie montuje w Encore CS6 ? nikt się nie podzieli informacją jak sobie z tym problemem poradzić ? Zrobiłem obraz całego systemu wraz zainstalowanym CS6. Koduje ścieżkę audio wtyczką Surcode i jak się zablokuje wtyczka (po 3x) przywracam obraz systemu od nowa. Wiem, że to na dłuższa metę bez sensu, ale rzadko coś wypalam, więc mi to wystarczy. Jedynie nie potrafię wypuścić płytki z Encore z nagraną ściężką w 5.1 . Jak to zrobić ? Po zrobieniu projektu przechodzę do Encore za pomoca dynamiclinks, dokładam dodatkową ściężkę tylko w 5.1 która wcześniej zrobiłem tą wtyczką (jest zaznaczona opcja przy niej dont transcode, a i tak jak wypalam płytkę i odtwarzam na kinie domowym, po przełączeniu ścieżki audio grają mi obie tylko na 2 głośniki. Gdzie robię błąd ?


środa, 23 kwietnia 2014, 12:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Dzwięk 5.1 w Encore
Ja mam Production Premium CS 5.5 i z tego co wiem, to aby mieć w Encore aktywny preset audio 5.1 trzeba go dodatkowo wykupić. W podstawowej wersji nie jest on aktywny.

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


środa, 23 kwietnia 2014, 13:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 18 września 2014, 09:54
Posty: 57
Post Re: Dzwięk 5.1 w Encore
Czy autor tematu rozwiązał problem? Czeka mnie podobne zadanie. Czytałem gdzieś, że audio 5.1 trzeba zapisać w ac3, to Encore nie będzie go rekodować i zostanie 5.1.

EDIT: Potwierdzam, powyższy sposób działa. Płytki mają dźwięk 5.1


czwartek, 18 września 2014, 10:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL