|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 07:41
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Pytanie laika DV-DVD
Wpierw wypada mi się przywitać z szanownym gronem.
Mam kilka "lamerskich" pytań.
Ponieważ nie udało mi się znaleźć na nie odpowiedzi na forum (lub też są one ale ja czegoś nie rozumiem) chciałbym poprosić Was o pomoc.
Udało juz mi się zgrać materiał do formatu "avi", udało też mi się jakąś jego część obrobić (użyłem Prinnacle Studio 8,4) ale nie mogę dać sobie rady ze skopiowaniem tego materiału na płytę DVD.
I tu moja prośba o podpowiedź, jakich programów użyć do nagrania tego co udało mi się obrobić na płytkę. Dodam, że z PS8 utwożyłem materiał w MPEGu.
Pozdrawiam Jacek Chomicz
|
czwartek, 9 października 2003, 19:09 |
|
 |
qazy
Bywalec
Dołączył: środa, 22 stycznia 2003, 14:05 Posty: 49 Lokalizacja: Poznań
|
Co prawda nie ma DVD ale z tego co przeczytałem własnie na forum to mozna użyć Ulead Movie Factory (od razu zrobisz tez menu) albo np. TMPGEnc DVD Authoring (był w ostatnim Chipie) nero vision expres też ma taka opcję ...itd. Sporo jest programów.
_________________ Pozdrówka
qazy
--------------------------------------------------------
|
piątek, 10 października 2003, 08:08 |
|
 |
falcon1967
Nowy
|
Jeśli dalej interesuje Cię odpowiedź...
W Studio 8 można robić całkiem przyzwoity authoring (tworzenie menu, układanie materiału w określony sposób na płycie, etc.). Wystarczy wejść w zakładkę "Make Movie", wybrać "Disc", w "Settings" ustawić w "Output format" "DVD" i już.
Potem, to już tylko Twoja inwencja i ... ograniczenia Studia 8.
W ogóle, to proponuję dociągnąć wersję 8.10.4.
Pozdrawiam
|
czwartek, 6 listopada 2003, 15:18 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|