Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 03:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Ustawienie elemntu początkowego na BluRay-Sony DVD Architect 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 stycznia 2011, 22:38
Posty: 47
Post Ustawienie elemntu początkowego na BluRay-Sony DVD Architect
Dzień dobry,
Podczas tworzenia menu interaktywnego na Blu-Ray w programie Sony DVD Architect 5.0. (wersja oryginalna) pojawia mi się problem ustawienia elementu początkowego, czyli tego od którego ma zaczynać się film po włożeniu płyty do odtwarzacza.
Mianowice ustawiłem, aby film rozpoczynał się od menu, a tym czasem film rozpoczyna się od chapterów po wypaleniu płyty.
Przed wyrenderowaniem materiału można sprawdzić czy wszystko jest ok w opcji "Podgląd" do której nie mam zastrzeżeń. Jednak po wypaleniu płyty ten problem się pojawia.
Dzieje się to tylko w przypadku menu Blu-Ray. Menu DVD jest w jak najlepszym porządku, w którym film zaczyna się od przypisanego momentu.
Proszę o pomoc, z góry dziękuję.


środa, 6 sierpnia 2014, 08:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Ustawienie elemntu początkowego na BluRay-Sony DVD Architect
Przywróć ustawienia fabryczne w odtwarzaczu, sprawdź czy nie ma aktualizacji oprogramowania. Być może masz włączoną opcję pomijania czegoś(reklam), błąd oprogramowania...

_________________
Obrazek


środa, 6 sierpnia 2014, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 594
Post Re: Ustawienie elemntu początkowego na BluRay-Sony DVD Architect
U mnie wyłącznie Power DVD z zamontowanego obrazu płyty działa z menu i wszystkim. Pozostałe programy niby obraz odpalają, ale tak jak piszesz - odpala się główny film i większość rzeczy nie działa.

W sumie nie napisałeś, czy problem dotyczy odtwarzania przez stacjonarny odtwarzacz czy coś w komputerze.

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


środa, 6 sierpnia 2014, 14:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 stycznia 2011, 22:38
Posty: 47
Post Re: Ustawienie elemntu początkowego na BluRay-Sony DVD Architect
Problem występuje porzez stacjonarny odtwarzacz bluRay oraz na odtwarzaczu w komputerze.
Wykonam aktualizację oraz reset oprogramowania i dam znać.


środa, 6 sierpnia 2014, 15:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Ustawienie elemntu początkowego na BluRay-Sony DVD Architect
Z kolei mi w komputerze prawidłowo menu BD działa pod DVDFab Media Player, a w innych bywa przeróżnie, najczęściej z problemami.

_________________
Obrazek


czwartek, 7 sierpnia 2014, 02:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL