Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 03:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 edius i encore problem 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post edius i encore problem
Witam
Mam projekt policzone z ediusa do mpg2 w formacie dvd. Dodaje go do encore i robie dvd. Jak odpalam obraz plyty to slaba jakosc, tam gdzie wloski szczegoly dziwne migotanie, nie wiem czy to cos z tym przeplotem. Co tu moge zrobic. Plik z edka wyglada dobrze. Dzieki


piątek, 31 października 2014, 00:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: edius i encore problem
Encore renderuje jeszcze raz material ?


piątek, 31 października 2014, 02:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: edius i encore problem
do encore daje plik z premiera z chapterami w formacie dvd 25, nie wiem czy on to renderuje:)


piątek, 31 października 2014, 02:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: edius i encore problem
Opisz tą całą procedurę. Bo wygląda na to że z Ediusa exportujesz materiał do mpeg2 importujesz w Premiere i w Encore robisz płytę. Jeśli tak to jeszcze możesz dodać Vegasa gdzieś po drodze...
Nie używa się pary Edius z Encore ponieważ oba programy mają braki, które się pokrywają.
Edius nie potrafi postawić klatek kluczowych w miejscu chapterów, a Encore chaptera pomiędzy nimi bez ponownego przeliczania całości.
To nieszczęśliwa para...
Zrezygnuj, albo z Ediusa, albo z Encore lub pogódź się z utratą jakości.

_________________
Obrazek


piątek, 31 października 2014, 09:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 27 marca 2013, 17:36
Posty: 73
Post Re: edius i encore problem
Hej, dzięki za odpowiedzi. Z edka exportuję materiał w formacie dvd do mpg2. dodaje to do Premiera, robię chaptery. Odpalam encore i tam dodaje sekwencje z Premiera z filmem z chapterami itd. Montować wole w edku zdecydowanie. Kiedyś jak robiłem te dvd i b-d to używałem dvdarchitect i jeszcze jakiegoś programu do b-d. Encore wydawał mi się bardziej pewny. Co do jakości to myślałem że to wynika z ustawień. Nie kumam do końca jak robić takie operacje żeby zachować max jakość. Kurcze nie wiem jak to ogarnąć żeby było ok. Jeśli macie sugestie konkretne to będę wdzięczny.
Pozdro


piątek, 31 października 2014, 22:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: edius i encore problem
jakoś dziwnie to robisz.
wy renderuj gotowy klip wynikowy no 90 minut 6mb/sek variable.
zaimportuj do encore-import timeline.
troszkę poczekaj klip ma mieć opcje dont,encode
jeśli nie ma to parę rzeczy zrobiłeś źle
1 dźwięk 44 khz
2 za duża kompresja> niż 10 mb
3 zła rozdzielczość
4 błąd w klipie mpeg2
Po to używam encore żeby ponownie nie przeliczał mojego klipu.
czasem kiedy robię w pliki hd wychodzi w jakimś miejscy błąd- patrze w którym i poprawiam.
czasem level zły- ma być 4,0
jeśli masz błędy w klipie naprawisz je mpegwizard albo VideoReDo
chaptery rób w encore

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 3 listopada 2014, 00:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 12 września 2011, 12:18
Posty: 29
Post Re: edius i encore problem
Używam Ediusa i Encora - i NIE mam problemów z tego tytułu.
Wrzucam mpega z opcją don't transcode
i bez problemów to zawsze działa.
Chaptery robie w encore,
a muze pod menu zapodaje w .wav

Czyli podobnie jak kolega wyżej.

pozdrawiam:)


poniedziałek, 17 listopada 2014, 18:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: edius i encore problem
To że tak robisz i uważasz że jest ok nie oznacza że tak jest faktycznie. Przeczytaj jeszcze raz mój powyższy post i sprawdź czy na pewno możesz postawić chapter tam gdzie chcesz.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 17 listopada 2014, 23:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 listopada 2014, 17:02
Posty: 17
Post Re: edius i encore problem
nie dasz rade dać chapter tam gdzie chcesz :lol:


wtorek, 18 listopada 2014, 20:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 12 września 2011, 12:18
Posty: 29
Post Re: edius i encore problem
No zgadza sie! nie da sie! :lol:


wtorek, 18 listopada 2014, 21:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL