|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 00:17
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Encore CS6 - problem z proporcjami (czarne pasy)
Autor |
Wiadomość |
Fiba7
Bywalec
|
 Encore CS6 - problem z proporcjami (czarne pasy)
Niedawno przesiadłem się na pakiet CS6 (z CS 5.5) i mam problem z Encorem. Dokładnie chodzi mi o proporcje obrazu przy tworzeniu DVD. Tworzę nowy projekt DVD, wrzucam menu wraz z timelinem z Premiera i na podglądzie po boku mam małe paski, jak gdyby okno było o ok. 20 pixeli szersze niż kadr. Niżej wklejam screen. W ustawieniach projektu jest ustawione 576x720px lecz w ogóle nie mogę tego zmienić (nieaktywne okno), wiem że generalnie takie są proporcje formatu DVD ale jest jakiś sposób aby tych pasków uniknąć? Mam wrażenie, że to jakaś błahostka i mega błądzę. 
|
wtorek, 19 maja 2015, 22:53 |
|
 |
robertnik
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05 Posty: 1906 Lokalizacja: Opole
|
 Re: Encore CS6 - problem z proporcjami (czarne pasy)
To bug. Np tu omawiają ten problem. Dodano rozciąganie. 
środa, 20 maja 2015, 00:58 |
|
 |
Pinto
Aktywny bywalec
|
To nie jest żaden bug, tylko cecha. Nawet gościu objaśnił to w linku, którego zapodałeś. Np. Vegas też wyrenderuje takie pliki, jeśli wcześniej nie włączysz skalowania.
|
środa, 20 maja 2015, 15:59 |
|
 |
robertnik
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05 Posty: 1906 Lokalizacja: Opole
|
"It's not a bug, it's a feature" 
środa, 20 maja 2015, 20:52 |
|
 |
Pinto
Aktywny bywalec
|
No właśnie 
|
środa, 20 maja 2015, 21:34 |
|
 |
Fiba7
Bywalec
|
Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz ale wielkie dzięki za pomoc!
|
czwartek, 11 czerwca 2015, 16:45 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|