Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 11:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 "Encode Failed" - nic nie pomaga (Encore CS6) 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post "Encode Failed" - nic nie pomaga (Encore CS6)
Witam ponownie,

Wisi chyba nade mną jakieś fatum ponieważ jak wcześniej przez parę lat był spokój, tak teraz znów mam problem z Encorem (wersja CS6).
Otóż zaimportowałem jak zawsze timeline do projektu w Encorze i przy próbie wyrenderowania (nie wiem czy to istotne info ale do obrazu płyty, chociaż próbowałem bezpośrednio na płytę) zaraz na początku wywala mi błąd "Encode Failed". Taka sama sytuacja jest zarówno przy próbie renderu na DVD jak i Blu-Ray. Nie pomogło usunięcie plików cache, otwieranie Encore jako administrator.. Próbowałem również stworzyć nową sekwencję w Premierze, skopiować zawartość, następnie zaimportować ale również lipa. Nawet zainstalowałem od nowa Encore i byłem pewny, że to pomoże ale również nic. Czy ma ktoś z Was Panowie i Panie jakiś pomysł na ten mój problem? Nigdy wcześniej mi się taki błąd nie pojawiał a tworzyłem już sporo w Encorze.


czwartek, 11 czerwca 2015, 16:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 341
Post Re: "Encode Failed" - nic nie pomaga (Encore CS6)
Czy nie lepiej wyeksportować (poprzez AME) z AP do pliku mpg/mp4 i później zaimportować do Encore?
Czasami jak masz na timeline "pusto" to encoder wywala "Encode Failed", poszukaj pustych miejsc i wstaw black screen...
QB

_________________
Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0


piątek, 12 czerwca 2015, 19:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 14:48
Posty: 343
Post Re: "Encode Failed" - nic nie pomaga (Encore CS6)
Ja miałem kiedyś taki przypadek: robiłem montaż w czasie burzy, która była gdzieś daleko ale była "słyszalna". Przy próbie eksportu do encora wywalało mi projekt. Próbowałem wszystkiego i dopiero kolejna eliminacja plików, które dokładałem w czasie tej burzy pozwoliła na znalezienie tego "uszkodzonego". Nie muszę tłumaczyć, że po każdej eliminacji pliku następowała próba eksportu i było to bardzo czasochłonne.......


piątek, 12 czerwca 2015, 20:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: "Encode Failed" - nic nie pomaga (Encore CS6)
Dzięki za podpowiedzi. Wkurzyłem się i faktycznie wyrenderowałem pliki w AP i zaimportowałem je do Encore tworząc tam od nowa timeline. Mam nadzieję, że przy kolejnej pracy już wszystko wróci do normy.

Pozdrawiam,


niedziela, 14 czerwca 2015, 23:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: "Encode Failed" - nic nie pomaga (Encore CS6)
sprawdzaj na timeline w encore dźwięk i video maja ta sama dlugosc co do ramki, jakby co to przytnij żeby się zgadzalo


poniedziałek, 15 czerwca 2015, 00:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL