Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 04:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Encore CS6 Błąd programu: Code 6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Witam,
Czy ktoś z was spotkał się z was z tym błędem podczas tworzenia płyty bd. Jak go rozwiązać? Dziś jeszcze spróbuję wczytać projekt do encore 5.1 ciekawe czy coś to pomoże. Poniżej screen problemu


Załączniki:
błąd Programu.jpg
błąd Programu.jpg [ 33.48 | Przeglądane 146 razy ]
wtorek, 3 listopada 2015, 11:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1627
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Jaki ustawiłeś bitrate ? jakie kodowanie dźwięku - wav ?
Ustaw nie więcej jak 28Mbps i DD

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 3 listopada 2015, 20:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Dzięki za rady. Ale ja poszedłem na łatwiznę, bo nie chce mi się tracić czasu na ponowne renderacje i ustawienia. Wiec aby pozbyć się tego problemu wystarczy w projekcie ustawić w opcjach z dźwiękiem zamiast double digital to PCM. Szkoda ze encore tak szaleje z tymi ustawieniami. Czy to jest nie dopatrzenie programistów? Poza tym również ten program ma problemy z formatem m2v bo później w gotowym bd dzieją się cyrki.


środa, 4 listopada 2015, 00:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
a to aby legalny encore ? bo mówiąc szczerze od lat na nim pracuję i nie zaobserwowałem, żeby były jakieś problemy poza jedyną przypadłością, którą robertnik wykrył ale tutaj nie o niej mowa


środa, 4 listopada 2015, 00:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Tak i na AF oraz PR ciągle mam takie dziwne akcje


środa, 4 listopada 2015, 09:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Ale o dziwo sprawę załatwił path 6.0.1 i teraz hula...


środa, 4 listopada 2015, 09:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Taki problem można też rozwiązać w inny sposób tzn w niekonwencjonalny, nie trzeba trudzić się z kodowaniem plików dźwiękowych do formatów innych lub bawić się z bite. Znalazłem lukę w tym programie. Podczas gdy pasek postępu zaczyna szaleć a w data written cyfry GB zaczynają przeskakiwać to ten błąd się pojawi ale podczas takiej sytuacji wystarczy nacisnąć przycisk cancel na kilka sekund, ale nie zakańczać projektu tylko do niego powrócić, czyli do tworzenia dalej i powinno być ok projekt, zakończy się pomyślnie. Trochę to dziwna metoda ale mi się udało po tym sposobie projekt nie zawiera żadnych błędów myślę że program dzięki tej luce omija to.


niedziela, 8 listopada 2015, 11:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Jeszcze coś poradzę. Encore najlepiej sobie radzi z plikami m2v w wszystkich projektach tzn w menu i plikach pozostałych video ale jeśli ktoś używa w projekcie assetów to najlepiej w formacie mp4.


niedziela, 8 listopada 2015, 11:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Bredzisz... od 3 postow.


niedziela, 8 listopada 2015, 13:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Degenerado - dzięki za podpowiedz - porostu nie wiem co bym bez ciebie zrobił. Śledź dalej moje posty bardzo cie proszę... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D


środa, 11 listopada 2015, 15:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Jeśli ktoś będzie miał taki problem z tym co ja! Niech skorzysta z tego sposobu nawet jak bredzę lub przedstawiam masło maślane w tym poście. Jeżeli komuś tym bardziej zależy na czasie aby np oddać klientowi gotowy produkt. Mi się udało, może innym nie wyjdzie, ale warto próbować wszystkiego... Na zagranicznych forach nie mogą znaleźć rozwiązania.


środa, 11 listopada 2015, 15:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Twoim rozwiązaniem jest piaracki soft, ewentualnie jakiś totalny syf w systemie, nic z tego co opisujesz nie występuję w normalnym środowisku, tu się nawet nie ma co do tego odnosić, wypisujesz jakieś horrendalne bzdury w ramach pomocy dla innych i potem, ktoś zamiast szukać realnej przyczyny będzie rzeźbił w gównie twoimi śladami

jedyny nie poprawiony do tej pory błąd w encore, zaznaczam BŁĄD to skrócony dźwięk (co też nie zawsze występuje) przy imporcie video+audio w jednym kontenerze co trzeba obchodzić trimmując lub renderując przy eksporcie do dwóch plików, osobno video i audio

"Na zagranicznych forach nie mogą znaleźć rozwiązania." - bo nikt nie szuka rozwiązań do wyimaginowanych problemów a twoim jest to co napisałem w pierwszym zdaniu.


środa, 11 listopada 2015, 15:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 października 2015, 16:18
Posty: 39
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
Myślę że nie ma co dyskutować na temat tego co napisałem ja ani ty. Ja wiem swoje a ty swoje i na tym niech się zakończy. Bo możemy tak się między sobą kłócić a i tak do kompromisu nie dojdziemy. A ten kto w przyszłości przeczyta ten post niech sam to oceni.


środa, 11 listopada 2015, 23:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1510
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
czasem pojawia mi się taki błąd i wtedy sprawdzam w którym momencie występuje.Następnie przeliczam ponownie ten fragment,wklejam w plik wsadowy.ładuję w projekt i po problemie.Kiedy taki błąd występuje?Często w miejscu gdzie do filmu wklejam napis lub jakąś grafikę.

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 11 listopada 2015, 23:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore CS6 Błąd programu: Code 6
kumak, twoja operacja to nadpisanie nowych tempow, jakbys wyczyscil wszystkie stare i otworzyl projekt to by tego nie było

"Bo możemy tak się między sobą kłócić a i tak do kompromisu nie dojdziemy"
bo tu nie ma panie janeczek, żadnego kompromisu, zawsze najsłabszym elementem układanki jest użytkownik, podajesz rozwiązania, które wprowadzają ludzi w błąd, skoro doradzasz w kwestii encorea to masz chociaż zainstalowany px engine ?


czwartek, 12 listopada 2015, 01:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL