Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 20:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 63
Post film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
Witam, czy można utworzyć z projektu w Encore CS5.5 lub bezpośrednio z AP5.5 film z menu na pendrive lub dysk zewnętrzny by było wyświetlane menu na TV, jakaś wskazówka o ile można ?
Mam jeszcze jedno pytanie do znawców, czy jest sposób by utworzyć chaptery w Premierce, by po zaimportowaniu do Encore już się pojawiły ?


poniedziałek, 9 listopada 2015, 16:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
mozna o ile,telewizor obsluguje flasha
o ile mozna to nie wiem
jest taki sposob


poniedziałek, 9 listopada 2015, 16:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1629
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
ralfox napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie do znawców, czy jest sposób by utworzyć chaptery w Premierce, by po zaimportowaniu do Encore już się pojawiły ?


Oczywiście, robisz chaptery na timeline w Premiere a później wybierasz Adobe Dynamic Link/Send to Encore

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


wtorek, 10 listopada 2015, 10:54
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 5 kwietnia 2006, 07:52
Posty: 63
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
poradźcie koledzy, w jakim formacie najlepiej z' renderować materiał HD by był odtwarzany z pendrive na większości TV ?


poniedziałek, 25 kwietnia 2016, 09:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1360
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
Najpewniejszy bo najstarszy mpeg2, ja najczesciej stosuje h.264, wszystkie nowe tv radza sobie bez problemu, na przestrzeni ostatnich 2 lat nigdy nikt nie zglaszal problemu (oddaje same czyste pliki bez kombinacji z menu)


poniedziałek, 25 kwietnia 2016, 12:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 kwietnia 2016, 22:33
Posty: 54
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
Ja troszkę odświeże temat.
Ja osobiście oddaję materiał taki:
Załącznik 1 - 50kl/s (działa na nowszych telewizorach)
LUB
Załącznik 2 - 25kl/s (z przeplotem, działa płynnie na 90% telewizorów, z czego na tych nowszych nie wiem czemu obraz nie jest płynny. Inny silnik do przeliczania w tv ?)

Jeśli robię coś źle, poprawcie mnie.. :oops:


Załączniki:
Komentarz: Załącznik 2
export 2.png
export 2.png [ 55.14 | Przeglądane 221 razy ]
Komentarz: Załącznik 1
export 1.png
export 1.png [ 40.89 | Przeglądane 175 razy ]
czwartek, 28 kwietnia 2016, 20:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1360
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
No tak jak masz progresywne materialy to tak mozesz wypuszczac, ja niestety mam z przeplotem i w tej sytuacji, ustawienie mam podobne ale wypuszczam jednak z przeplotem, gdyz po usunieciu robi sie jeszcze wiekszy balagan.


czwartek, 28 kwietnia 2016, 23:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1629
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
Ustawienia wydają się być OK tylko max bitrate bardzo wysokie, nigdy takiego nie ustawiam. Poza tym z tego co wiem to max render quality wymusza rendering z użyciem procesora bez CUDA a to spowalnia proces kodowania.

_________________
Panasonic Lumix G7 + Vario 12-35 f2.8, Panasonic Lumix G7 + Vario 14-140 f3.5-5.5, Gimbal Feyju MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


czwartek, 28 kwietnia 2016, 23:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1360
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
Star, prosze nie zaczynaja z max render i cuda, niech choc tu bedzie spokojniej :D
Max bitrate takie wysokie, bo chyba z automatu takie wyskakuje i pewnie nie zmienial, ja czasem tez tak zostawiam, w sumie nie wiem czy ma to jakies wieksze znaczenie?


piątek, 29 kwietnia 2016, 00:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 kwietnia 2016, 22:33
Posty: 54
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
Hm, taki bitrate od zawsze ustawiałem. Kamera mi nagrywa z bitrate ~28 Mbps.
Kiedyś próbowałem ustawić 18 Mpbs i szczerze nie wiele się zmienił obraz :)
Nie mówiąć że też nie zauważyłem żeby max render i max depth coś zmieniało w jakości obrazu... Chyba że bitrate będzie w okolicach 10Mbps to coś tam poprawia obraz.
A co do materiału z przeplotem. Wcześniej nagrywałem z 50i. Jasna ciasna chciała mnie wziąść z tym przeplotem, więc zmieniłem opcje nagrywania na 50P :)


sobota, 30 kwietnia 2016, 16:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
"Nie mówiąc że też nie zauważyłem żeby max render i max depth coś zmieniało w jakości obrazu... " - żeby takie niuanse zobaczyć trzeba mieć odpowiedni materiał, odpowiedni monitor i kartę graficzną umożliwiającą włączenie 10/12 bit w podglądzie i pełny zakres tonalny kolorów, myślisz, że dlaczego w temacie w którym jest gorąco panowie usilnie pomijają wątek swoich podglądów, sposobu ich podłączenia, kart graficznych i sterowników (w przypadku keplerów jak u Grabosa ma to znaczenie)


sobota, 30 kwietnia 2016, 19:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 22 kwietnia 2016, 22:33
Posty: 54
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
Dlatego mowie, ja nie jestem jeszcze aż tak doświadczonym montażystą, staram sie opisywać co ja robię, jak ja to widzę. Nie każe się nikomu sugerować moimi (bzdurnymi czy też nie) informacjami. Monitor mam ze średniej półki, może dlatego nie widzę różnicy. Ale dla mnie monitor na super wypasie (np za 2-3k zł) nie ma racji bytu. A dlaczego ? Bo u mnie mogę mieć super obraz, super kolory, a jak oddaje klientowi materiał, a on ma rozpierdzielone kolory na TV bądź ma biedronkowski monitor do komputera, i tak mu wyjdą inne kolory i jakość obrazu. To samo tyczy się zabawek typu "X-rite" do ustawień kolorów monitora.
Oczywiście to jest tylko moja opinia.
Wiem, wiem, projekt finalny ma wyglądać u mnie super, i mam być z niego zadowolony :)


Co innego tyczy się fotografów. Muszą mieć idealnie odwzorowanie kolorów, bo ich praca jest drukowana (przeważnie) i tu już widać różnicę w barwie itp :)

Cytuj:
myślisz, że dlaczego w temacie w którym jest gorąco panowie usilnie pomijają wątek swoich podglądów, sposobu ich podłączenia, kart graficznych i sterowników

Coś w tym jest..


sobota, 30 kwietnia 2016, 21:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1360
Post Re: film HD z menu na pendrive w ENCORE lub AP CS5.5
Co do fotografii, niby masz racje, a w praktyce jest tak, jak w twoim opisie do video, ile zakaladow udostepnia profile do laba? a nawet jesli to i tak nie ma to znaczenia, foty wychodza rozne, zalezy kto przy maszynie (bo zazwyczyaj w duzych zakladach kilka osob obsluguje) siedzi i jak korekte wprowadzi (chyb, ze zaznaczysz, ze chcesz bez) takie foty dostaniesz, jest jeszce wiele innych czynnikow wplywajacych na to co ostatecznie na papierze sie pojawi, wiec monitor to tylko czastka finalnego efektu.. Jedyne sensowne rozwiazanie to miec zaprzyjazniony zaklad i byc po prostu przy wolaniu fot, korygowac na biezaco (ja tak robie). To jest tak samo temat rzeka.


sobota, 30 kwietnia 2016, 23:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL