Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 03:58




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Encore - błąd internal software error 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2013, 16:37
Posty: 9
Post Encore - błąd internal software error
Witam.
Mam problem z encorem cs 5.5. Zrobiłem menu, dla formatu dvd, wydaje się wszystko ok. Do momentu build. Wyskakuje błąd:
"PGC "film" has an error at 00:17:09:19
internal software error: %0, line film - PGC Info: name=film, ref=EPGC, time=00:17:09:19"
Jak to można rozwiązać? Ma ktoś jakieś pomysły o co w ogóle chodzi?


wtorek, 29 grudnia 2015, 17:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Encore - błąd internal software error
Z dynamiclinka? Co tam masz na timeline w 19 minucie 9 sekundzie i 19 klatce?
Jakieś przejście, albo coś innego... Wyrenderuj(wyeksportuj) sekundę przed i po, połóż nad(na nowej ścieżce) i powinno pomóc.

_________________
Obrazek


wtorek, 29 grudnia 2015, 18:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2013, 16:37
Posty: 9
Post Re: Encore - błąd internal software error
Nie z Dynamiclink. Wcześniej miałem pliki hd w formacie m2t, w media encoderze przerobiłem na format dvd (rozszerzenie mpg). I taki plik wrzuciłem do encora ( don't transcode). W tym czasie nie ma żadnego przejścia, napisów, poprostu sam film. Próbowałem z innym plikiem, jest to samo, z tym że inny timeline błędu podany. Nie mam pojęcia o co chodzi.


wtorek, 29 grudnia 2015, 19:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Encore - błąd internal software error
Nie pracuję w Encore. Prócz sprawdzenia parametrów pliku video, czy są zgodne(np bitrate) niewiele wymyślę.
Błędy PGC z googli wyskakują, ale są różne.
Skoro nie pracujesz na dynamiclinku, to może sprawdź prostszy soft do authoringu? O Architect będę wiedział więcej.

_________________
Obrazek


wtorek, 29 grudnia 2015, 21:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2013, 16:37
Posty: 9
Post Re: Encore - błąd internal software error
Hmm... Dziwna sprawa. Postanowiłem wszystko skopiować i zrobić to na starym komputerze. Wynik jest taki, że 0 błędów i wszystko nagrało się ok. Na nowym sprzęcie miałem już różne przygody, np. błędy kodeków przy renderingu. Nie wiem czy tu nie siedzi problem. Jakie kodeki macie zainstalowane u siebie? Czy K-lite w ustawieniach standardowych jest ok? Czy może zmieniacie tam ustawienia, a może wgrywacie coś zupełnie innego?


środa, 30 grudnia 2015, 12:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1907
Lokalizacja: Opole
Post Re: Encore - błąd internal software error
Wieść niesie że Adobe nie lubi innych paczek kodeków. Używam tylko Aftera i jemu to nie przeszkadza. Podobnie z Encoderem.
Samo Encore używaj z dynamiclinkiem. Inaczej by wstawić dobrze chapter będziesz musiał ponownie przeliczyć całość, albo pogodzić się z wstawianiem na chybił trafił do najbliższej klatki kluczowej.
Jeśli z edytora eksportujesz do pliku, to raczej wybierz inny soft do authoringu. Będzie dokładniej i mniej problemów.

_________________
Obrazek


środa, 30 grudnia 2015, 13:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL