Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 22:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Encore na Mac - problem z kodekiem? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Encore na Mac - problem z kodekiem?
Po próbie importu sekwencji timeline (plik z projektu Premiere) do Encora wyskakuje mi okno z informacją:

"the software that's used to decode the media is not available on this system. installing the correct decoders for the file you are working with may help correct the problem."

Wynalazłem, że wyskakuje to również jeśli w sekwencji znajdują się zbyt duże pliki lub zdjęcia - u mnie wszystko jest max. 1920x1080 więc odpada. Jeśli faktycznie brakuje kodeków to jaką paczkę zainstalować? Jestem świeży w OS X - wcześniej normalnie używałem Encore na Windzie.


środa, 29 czerwca 2016, 18:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 341
Post Re: Encore na Mac - problem z kodekiem?
Jakie pliki źródłowe masz w projekcie? Jeżeli wyjściowy projekt w encore ma być na BD to najlepiej wyeksportować z premierki do gotowego pliku m4v/ac3 przez AME, co do chapterów to w projekcie BD nie ma obostrzeń co do pozycji...
Wszystko co potrzeba (kodeki) to jest po zainstalowaniu AP...w pełnej wersji oczywiście...
QB

_________________
Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0


środa, 29 czerwca 2016, 19:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Encore na Mac - problem z kodekiem?
W projekcie mam .mov (h.264) z lustrzanek Canona.
Wiem, że Encoderem najlepiej ale od lat na windzie robiłem w ten sposób, że importowałem bezpośrednio do Encore sekwencje i tam transkodowało do odpowiednich plików (czy to na DVD lub BD). Nie wiem dlaczego teraz Encore nie chce mi zassać pliku z projektem.


środa, 29 czerwca 2016, 19:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore na Mac - problem z kodekiem?
hihihi trzeba bylo zostac na windzie, lepsze jest wrogiem dobrego


środa, 29 czerwca 2016, 19:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Encore na Mac - problem z kodekiem?
Oprócz tego małego fuckapu (który myślę, że da się rozwiązać) winda niestety nie ma nawet startu do OS X. Odetchnąłem z ulgą zostawiając po kilkunastu latach ten syf.


środa, 29 czerwca 2016, 20:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2018
Post Re: Encore na Mac - problem z kodekiem?
Tak odetchnąłeś, że prawie się zakrztusiłeś problemem z Encore.


środa, 29 czerwca 2016, 20:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:19
Posty: 27
Post Re: Encore na Mac - problem z kodekiem?
Nie rozumiem, po co te docinki?


środa, 29 czerwca 2016, 21:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Encore na Mac - problem z kodekiem?
widzisz ... system jest do tego, żeby na nim uruchomić konkretną aplikację a ta jeśli nie działa to system może być najcudowniejszy a i tak jest zwykłym fuckupem


środa, 29 czerwca 2016, 21:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL