|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 13:03
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Encore-jak zmienić Lower na Upper w DVD
Autor |
Wiadomość |
jaran78
Bywalec
|
 Encore-jak zmienić Lower na Upper w DVD
Witam. Mam problem z drganiem i smużeniem obrazu po kodowaniu w premierce i authoringu w Encore Prawdopodobnie dzieje się to , bo materiał transkodowany w Premierce jest w Upper a w Encore w standardzie daje w Lower. Moje pytanie jest takie , jak mogę zmienić w Encore fields: z Lower na Upper. Czy da radę zmienić to bez ponownego transkodowania w Encore jeśli wcześniej materiał był już transkodowany w premierce do formaty MPEG2-DVD. Tak jak wspominałem wcześniej materiał źródłowy czyli surówka jest w górnym przeplocie czyli w upper i tak tez musi wyjść z Encor-a. Próbowałem transkodować materiał który wcześniej był transkodowany w premierce i wychodzi żenada, drga jak drgało i smuży, do tego jakość obrazu kiepska. Poradźcie coś proszę. Jak zmienić ten piepszony Lower na Upper bez transkodowania?
|
piątek, 8 lipca 2016, 03:06 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51 Posty: 7234 Lokalizacja: wawa
|
 Re: Encore-jak zmienić Lower na Upper w DVD
nic nie trzeba zmieniać, właśnie sprawdziłem, wziąłem surówkę z górnym fieldem, zrobiłem z niej sekwencję w premierze 2015, potem eksport do mpeg2-dvd, zamieniłem tylko w profilu jakość na maksymalną bitrate wysoki i przestawiłem field na górny, po wczytaniu do encora asset widnieje z dopiskiem "don't transcode" i iso z tego wygenerowało się bez przeliczania i zamiany fieldów w 23 sekundy
gdzie indziej popełniasz błąd generalnie to teamviewer i telefon, żeby całą operację powtórzyć u Ciebie
|
piątek, 8 lipca 2016, 14:39 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|