Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 21:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Ustawienie odpowiednich bitrate do kodowania 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Ustawienie odpowiednich bitrate do kodowania
Witam, potrzebuję zrobić konwersję filmu do formatu opisanego w temacie.
Do czego dążę mam film którego chcę zrobić konwersję gdyż nie da się go na płytę blu ray nagrać nie jest stworzony schemat folderu który powinien zawierać odpowiednie pliki aby móc nagrać całość na płytę.
Pracuję na oprogramowaniu które dołączę w załącznikach aby było widoczne i nie było zbędnych pytań.
Ustawiam przeważnie kodowanie dwuprzebiegowe aby była lepsza jakość po stworzeniu całości projektu i eksportowaniu go do odpowiedniego właśnie formatu wybranego przed eksportem.
Korzystam z tego programu gdyż podczas kodowania materiału wykorzystuje on technologię CUDA i nie obciąża to procka podczas kodowania oraz o wiele szybciej przetwarza materiał do wybranego pliku wyjściowego.
Tu oglądam cały materiał przed eksportem i wówczas dodaję odpowiednio wybraną poprzez siebie numerację scen , itd.
Potem jak wspomniałem wcześniej pozostaje po zapisaniu projektu tylko eksport do wybranego pliku który chcę utworzyć w tym przypadku jest to format blu ray.
Liczę na pomoc abym wiedział jakie ustawić maksymalne bitrate oraz tak sądzę średnie bo minimalne zawsze są automatycznie ustawione.
Robię przeważnie tak że gdy film ma np. pojemność 20 GB to aby zapełnić i wykorzystać cały czysty nośnik dodaję w opcji bitrate taką liczbę kb/s aby zapełnić całą płytę wraz z opcją oczywiście video + audio.
Pozdrawiam i liczę na pomoc w rozwiązaniu problemu.


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek


Obrazek

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


środa, 23 listopada 2016, 01:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 326
Post Re: Ustawienie odpowiednich bitrate do kodowania
Obrazek
Na tym obrazku mamy dość dziwną rozdzielczość i 59 k/s. Dlaczego ? Obraz anamorficzny ?
Obrazek
Tutaj znowu zmieniasz na obraz 50 i - 25 k/s. Dlaczego ?

_________________
Magix Poradniki YT - https://www.youtube.com/user/SKYPANpl Najlepszy program do montażu.


środa, 23 listopada 2016, 11:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45
Posty: 117
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Ustawienie odpowiednich bitrate do kodowania
Witaj, bo chcę aby po przekodowaniu obraz był w systemie Pal a w programie niema innych ustawień po prostu.
Po przekodowaniu ( próba ) obraz jakby trochę się mam wrażenie rozpływał i są zakłóceń w postaci linii pionowych oraz czasami jest niewyraźny choć to rzadkość akurat w tym ostatnim przypadku ale się zdarza niestety co jest widoczne przy oglądaniu filmu.

_________________
Windows 10 Pro (1803) 64bit
Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard
AMD FX 8320 Black Edition
Mugen Max SCMGD-1000
Samsung 850 Pro (SSD 512 GB)
Asus GTX 960 Strix 2 GB DDR5
G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB
Pioneer BDR-S09XLT
Chieftec: CFT-850G-DF


środa, 23 listopada 2016, 15:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL