|
|
|
Teraz jest niedziela, 24 stycznia 2021, 12:00
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Eksport ścieżki dźwiękowej do poszczególnych kanałów audio
Autor |
Wiadomość |
SHINGO
Stary wyjadacz
Dołączył: poniedziałek, 15 października 2007, 03:45 Posty: 128 Lokalizacja: Sosnowiec
|
 Eksport ścieżki dźwiękowej do poszczególnych kanałów audio
Witam, szukam programu który rozłoży mi ścieżkę dźwiękową Dolby Digital 5:1 na 6 monofonicznych plików w formacie wave. Próbowałem zrobić to w programie DVD Audio Extractor 7.5.0 lecz niestety obsługuje tylko format DVD a nie Blu Ray. Może mi ktoś pomóc i dać wskazówkę jaki program najlepiej będzie się do tego nadawał ??? Szukałem także czegoś na Google lecz niestety również z negatywnym skutkiem. Najlepiej jakby program posiadał polski interfejs choć nie koniecznie musi. Pozdrawiam i liczę na pomoc w rozwiązaniu wyżej opisanego problemu.
_________________ Windows 10 Pro x64 wersja 20H2 kompilacja (19042.746) Asus 990FX R3.0 Sabertooth Motherboard AMD FX 9590 Black Edition Samsung 850 Pro (SSD 512 GB) Asus RTX 2070 Strix 8 GB DDR6 G.Skill DDR3 2133 MHz 4x8 GB Seasonic PRIME PX-850 80Plus Platinum 850W
|
niedziela, 13 sierpnia 2017, 03:08 |
|
 |
Posiwiały
Aktywny bywalec
|
 Re: Eksport ścieżki dźwiękowej do poszczególnych kanałów audio
https://trac.ffmpeg.org/wiki/AudioChannelManipulationZałącznik:
Image 1.jpg [ 190.15 | Przeglądane 254 razy ]
EDIT Ech, dotarło do mnie, że Ty masz bardziej problem z rippowaniem niż extrakcją, myślę ze to Ci pomoże, ściągnij triala, wypróbuj. https://www.dvdfab.cn/tips/blu-ray-audio-extractor.htm
|
niedziela, 13 sierpnia 2017, 21:32 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Eksport ścieżki dźwiękowej do poszczególnych kanałów audio
Najprostszy program do tego to eac3to. Używa się go z wiersza poleceń, lub można do niego znaleźć jakiś dorobiony GUI. https://en.wikibooks.org/wiki/Eac3to/How_to_UseO ile dobrze pamiętam to polecenie jakim to zrobisz jest takie: eac3to input.ac3 output.wavs pozdrawiam, PD
|
wtorek, 22 sierpnia 2017, 15:02 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|