|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 13:37
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Wadliwa nagrywarka czy plyty? naprawde nie wiem co robic
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Wadliwa nagrywarka czy plyty? naprawde nie wiem co robic
Witam
4 listopada stalem sie szczesliwym posiadaczem Nagrywarki DVD Liteon
ldw 411s , czyli umozliwiajacej zapis plyt dvd-r,dvd+r, dvd+rw,dvd-rw.
szczescie nie trwalo jednak dlugo
kupilem ta nagrywarke w wersji box i dlatego dostalem 2 plytki dvd+r,dvd+rw, do tego kupilem w sklepie 6 plyt firmy xdisc(dvd-r x4).
wieczorem zaczalem nagrywanie, na sam poczatek danych z dysku:
1 plyte xdisc przestalo nagrywac przy 37%(przy x4), poszla do kosza
2 plyte xdisc nagralo do konca(x4) ale przy zamykaniu plyty wyskoczyl blad ze nie mozna jej zamknac, poszla do kosza (myslalem ze jak zwolnie redkosc nagrywania to cos pomoze)
3 plyte xdisc nagralo do konca(x2) ale przy zamykaniu plyty wyskoczyl blad ze nie mozna jej zamknac, poszla do kosza
4 plyte xdisc nagralo do konca(x1) ale przy zamykaniu plyty wyskoczyl blad ze nie mozna jej zamknac, poszla do kosza
w tym momencie siegnalem po darmowa plyte dvd+rw
plyta wypalila sie za pierwszym razem bez blednie
Pomyslalem ze na xdiscach nagram(skopiuje) film dvd
5 plyte xdisc nagralo do konca ale przy odtwazaniu plyty w stacjonarnym DVD film w niektorych momentach przeskakuje co 10s lub 20s i to pare razy. pomyslalem ze moze cos zle zrobilem i 6 plyte wypalilem tak samo jak poprzednia tylko ze predkoscia x2, wynik byl identyczny
Pojechalem na drugi dzien do tego sklepu i tym razem kupilem 2 plyty Verbatim niestety po nagraniu 2 roznych filmow efekt byl ten sam :
PRZESKAKUJE film
w sumie wywalilem okolo 50zl i nie mam zadnej sprawnej plyty
co radzicie bo podejrzewam ze sprzet jest nie sprawny,
tak naprawde to dobrze wypalilo te dwie plyty ktore dodane byly do zestawu, obie sa + , a ja kupowalem - , no ale nagrywarka obsluguje oba standardy
Pomocy !!!
z gory dziekuje za rade
|
czwartek, 6 listopada 2003, 00:19 |
|
 |
Pit
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34 Posty: 306 Lokalizacja: Szczecin
|
Użyj markowej płyty
|
czwartek, 6 listopada 2003, 14:19 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
czyli jakiej? myslalem ze Verbatim to lepsza firma
|
czwartek, 6 listopada 2003, 14:43 |
|
 |
Pit
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34 Posty: 306 Lokalizacja: Szczecin
|
Piszesz o płytach xdisc??????
Uzyj sony, najlepiej verbatim lub tdk ewentualnie pioneer
|
czwartek, 6 listopada 2003, 15:25 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Też mam taki problem , ale ominąłem go w taki sposób.
Nagrywam na przykład film na DVD-+RW i go sprawdzam w DVD stacjonarnym.
Jak jest ok. to zrób z niej obraz ISO program DVD Decrypter i go nagraj.
Przykład
-DVD Decrypter /mode/iso/Read R .= tworzenie obrazu
-DVD Decrypter/ mode/iso/Write W. = nagrywanie DVD-+R.
ps. Słabe płyty nagrywaj z połową prędkości czyli 4x = 2x
|
czwartek, 6 listopada 2003, 16:02 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 płyty 4x
pobierz sobie najnowsza wersje firmware do swojej nagrywarki i powinno bysc po problemie
pozdrawiam darek
|
czwartek, 6 listopada 2003, 16:34 |
|
 |
Koris
Bywalec
|
Mam tę samą nagrywarkę. Nagrywałem na EMTEC'u DVD-RW na LEAD DATA DVD+RW na LEAD DATA DVD-R i MEDIASONIC DVD-R. Wszystko jest OK poza tym, że mój stacjonarny odtwarzacz toleruje tylko DVD-R i tylko z kopiami filmów. Natomist nie trawi np. ślubu który troszkę ubarwiłem menu zrobionym w workshopie. AAle to tylko mój odtwarzacz. U kumpla wszystkie nagrane płytki chodzą bez zarzutu.
Na jakim odtwarzaczy sprawdzałeś?
Jakiego programu do nagrywania używałeś?
I zanim zaczniesz upgrade softu nagrywarki (jeżeli jest bo to nowa nagrywarka), przyślij mi info na priv. nelis@poczta.onet.pl
|
sobota, 8 listopada 2003, 17:43 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam
Odtwarzacz stacjonarny LG (kino domowe)
w między czasie odkryłem pare rzeczy:
1)moja nagrywarka nie widzi niektórych nagranych płyt
2)jeśli nawet zauważy to przy zczytywaniu obrazu programem dvd decrypter są błędy odczytu
3)ta sama płyta z błędami u kumpla w kompie na dvd LG odczytuje się bez błędów !
Kino domowe odczytuje płyty dvd-r i dvd+r oraz napewno dvd+rw
(ostatnio testy przeprowadzam na płycie właśnie dvd+rw)
pierwszy film zajmował 4.3Gb więc go skopiowałem 1:1 rezultat: przeskakuje
drugi film zajmował 7.5Gb, przerobiem go DVD2One aby zajmowal
4.3Gb, nagralem i przeskakuje
zgrywam filmy DVD Decrypter jako iso
nagrywam Nero v. 6.0.0.19 , komputer PIII 733MHz, 256 Ram , 20Gb Hdd
Firmware już wgrałem FS0B, ktora bede testowal
|
sobota, 8 listopada 2003, 18:55 |
|
 |
plasek
Bywalec
Dołączył: środa, 5 lutego 2003, 23:16 Posty: 44 Lokalizacja: Podlasie
|
Witam
Nagrywam na toshiba 5002.
Płytki Princo (tanie) - bez problemu, ale na stacjonarnym dvd LG zdarza się przeskakiwanie. płytki Datex (tanie) - zmarnowałem wszystkie.
Verbatim - OK. (płytkę RW nagrywałem już chyba z 50 razy - i działa super).
Ogólnie - filmy nagrywam w prędkości 1x, szybciej - starsze stacjonarne zacinają się.
No i żadnych naklejek na płytę - mój LG nie toleruje tego - płytka skacze od początku (jest po prostu za ciężka)
Wnioski - kupić dobre płyty i nagrywać z prędkością 1x.
Pzdr
|
sobota, 8 listopada 2003, 22:38 |
|
 |
Koris
Bywalec
|
Napisz jak działa po upgradzie.
|
niedziela, 9 listopada 2003, 00:49 |
|
 |
Edward
Nowy
Dołączył: poniedziałek, 10 listopada 2003, 00:49 Posty: 6 Lokalizacja: Warszawa
|
 Re: Wadliwa nagrywarka czy plyty? naprawde nie wiem co robic
Szajer napisał(a): Witam 4 listopada stalem sie szczesliwym posiadaczem Nagrywarki DVD Liteon ldw 411s , czyli umozliwiajacej zapis plyt dvd-r,dvd+r, dvd+rw,dvd-rw. szczescie nie trwalo jednak dlugo kupilem ta nagrywarke w wersji box i dlatego dostalem 2 plytki dvd+r,dvd+rw, do tego kupilem w sklepie 6 plyt firmy xdisc(dvd-r x4). wieczorem zaczalem nagrywanie, na sam poczatek danych z dysku: 1 plyte xdisc przestalo nagrywac przy 37%(przy x4), poszla do kosza 2 plyte xdisc nagralo do konca(x4) ale przy zamykaniu plyty wyskoczyl blad ze nie mozna jej zamknac, poszla do kosza (myslalem ze jak zwolnie redkosc nagrywania to cos pomoze) 3 plyte xdisc nagralo do konca(x2) ale przy zamykaniu plyty wyskoczyl blad ze nie mozna jej zamknac, poszla do kosza 4 plyte xdisc nagralo do konca(x1) ale przy zamykaniu plyty wyskoczyl blad ze nie mozna jej zamknac, poszla do kosza w tym momencie siegnalem po darmowa plyte dvd+rw plyta wypalila sie za pierwszym razem bez blednie Pomyslalem ze na xdiscach nagram(skopiuje) film dvd 5 plyte xdisc nagralo do konca ale przy odtwazaniu plyty w stacjonarnym DVD film w niektorych momentach przeskakuje co 10s lub 20s i to pare razy. pomyslalem ze moze cos zle zrobilem i 6 plyte wypalilem tak samo jak poprzednia tylko ze predkoscia x2, wynik byl identyczny Pojechalem na drugi dzien do tego sklepu i tym razem kupilem 2 plyty Verbatim niestety po nagraniu 2 roznych filmow efekt byl ten sam : PRZESKAKUJE film w sumie wywalilem okolo 50zl i nie mam zadnej sprawnej plyty co radzicie bo podejrzewam ze sprzet jest nie sprawny, tak naprawde to dobrze wypalilo te dwie plyty ktore dodane byly do zestawu, obie sa + , a ja kupowalem - , no ale nagrywarka obsluguje oba standardy Pomocy !!! z gory dziekuje za rade mam tą samą nagrywarę i pali nawet na esperanzach. Może być coś z materiałem. U mnie się wieszało na materiale z muvee auto producera. Dlatego zawsze najpierw palę na RW.Ale i tak na wszelki wypadek zmień firmware.
|
poniedziałek, 10 listopada 2003, 01:28 |
|
 |
Bogusław Spala
Aktywny bywalec
Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25 Posty: 1600 Lokalizacja: Tarnów
|
 re
Witam,
Liteon 411s oraz 401s lubi "płatać figle" z niektórymi nośnikami DVD.
Polepszy się znacznie po wgraniu najnowszego biosu do nagrywarki.
Najnowsza wersja biosu jest dostepna pod tym adresem:
http://www.cdrinfo.pl/software/stronasp ... 3294175648
nosi oznaczenie - FS08
Co sięzaś tyczy popularnych naklejek na płytki to mam taką radę:
najpierw należy okleić płytkę a następnie wypalić na niej dane a nie odwrotnie... (chyba już domyślacie się dlaczego)
Pozdrówka.
|
wtorek, 11 listopada 2003, 22:13 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam
Po wgraniu nowego Firmware FS0B nagrałem jedną płytkę która chodzi dobrze. Muszę troche podciułać kasy na więcej płyt.
aha pytanie do urzytkowników właśnie liteon-a:
mój napęd nieraz wydaje dziwne odgłosy np. jakby coś w nim pukało
albo jakby soczewka lasera dotkneła płyty. te odgłosy mnie przerażają
czy to normalne ?
|
niedziela, 16 listopada 2003, 14:17 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Szajer napisał(a): Witam Po wgraniu nowego Firmware FS0B nagrałem jedną płytkę która chodzi dobrze. Muszę troche podciułać kasy na więcej płyt. aha pytanie do urzytkowników właśnie liteon-a: mój napęd nieraz wydaje dziwne odgłosy np. jakby coś w nim pukało albo jakby soczewka lasera dotkneła płyty. te odgłosy mnie przerażają czy to normalne ?
Witam. Też posiadam taką nagrywarke i moja tez wydaje czasem dziwne odgłosy (jakieś pukanie) Czystych płyt (DVD-i+R) zmarnowałem chyba z 20 i zawsze coś nie gra. Jedyne co się dobrze nagrało to na tych płytach co były dołączone do nagywarki. Pozdrawiam
|
niedziela, 21 grudnia 2003, 13:31 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Witam,
Mam starszy model nagrywarki Lite-on 401 i pracuje on bez żadnych problemów. Nagrywam filmy używając Sonic MyDVD lub DVD Movie Faktory 2 w połączeniu z NERO ( DVD MFactory nie steruję bezpośrednio nagrywarką, dltego materiał zgrywam do pliku i wypalam NEROnem).
Używam tylko płytek TDK +R x4 lub Memorexa. Raz tylko użyłem Esperanzy i efekt był żałosny - film skakał. Dlatego teraz nie eksperymentuję z nośnikami. Wolę zapłacić 10 zł za TDK niż tracić czas i wkurzać się używając jakiś egzotycznych nośników. Tanie mięso jedzą psy.
Stacjonarny odtwarzacz SONY DVL - 305 czyta wszystko, prócz gazet.
Pzdr
|
poniedziałek, 22 grudnia 2003, 14:28 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|