Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pomocy DVD MPEG2 Matrox x.100 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pomocy DVD MPEG2 Matrox x.100
Witam!
Czy ktos moglby mi pomoc w sparwie DVD a konkretniej:
Eksportuje w realu do MPEG2 filmik (karta Matrox rtx.100, procek Pentium III 1 GHz, 512 RAM, WIn XP Home PL, nagrywarka Sony DRU 500 a). Gdy go odtwarzam na kompie np w Power DVD(jako sam MPEG) zaczyna zarywac po okolo 20 min. GDy nagram go na plyke dzieje sie podobnie. Gdy na pluycie zrobie chaptery i je wybieram raczej nie ma problemow, ale calosc jak ogladam po tych 20 min zarywa. Co moze byc przyczyna
Za odopwiedzi z gory dziekuje
Pozdrawiam


czwartek, 13 listopada 2003, 12:07
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Myślę, że pytanie powinieneś skierować bezpośrednio do Pana Piotra Stępnia. On jest debeściakiem jeżeli chodzi o Matrox'y i myślę że być może byłby w stanie Ci pomóc ;> Sory za złośliwość ;>


piątek, 14 listopada 2003, 22:52
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Od ponad roku, jeszcze nie widziałem ani jednego postu , w któym Stępień pomógłby bezinteresownie komukolwkiek. Oczywiście nie licząc postów z namową na kupno Matroxa. Ale mogę się mylić.

pozdrawiam
Jacek.

P.S. Granatowy, przykro mi ale nie moge Ci pomóc. Spróbowałbym jednak wyeksportować do MPEG-2 innym kodekiem, aby przekonać się, czy to wina Matroxa, a może coś innego.


sobota, 15 listopada 2003, 00:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Zauważyłem pewną prawidłowość, a mianowicie, że użytkownikom sprzętu z innej "stajni" niż matrox, w razie jakichkolwiek problemów, Pan Stępień radzi kupić Matroxa ;> Dlatego zastanawiam się co poradzi Pan Stępień komuś, kto juz ma Matrox'a ...


sobota, 15 listopada 2003, 00:14
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Granatowy na jakich płytach nagrywasz, chodzi o producenta? Miałem podobny efekt, ale po 40min. na płytach Sigma (chciało się zoszczędzić :lol: ). Po skopiowaniu z Sigmy na Verbatima problem przestał istnieć.
Do exportu realtime w RTX100 potrzebny jest dysk podpięty do jednej taśmy z dyskiem systemowym. Jeżeli eksportyjesz na inny to może gubić klatki.


sobota, 15 listopada 2003, 04:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re..
Witam,
Czekamy chyba wszycscy na "poradę" p. Piotra Stępienia.
Jako ekspert od Matroxa powinien już chyba podać jakieś wytłumaczenia tego zjawiska... Gdyby jednak p. Stępień miał kłopoty to zapraszam po odpowiedź na private.
Pozdrówka.


sobota, 15 listopada 2003, 08:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Zjrzalem na stronke: widze 5 odpowiedzi - moja mordka sie usmiechnela - mam odpwiedz na pytanie, a tu nic:) Panowie jestem z Wami tutaj od niedawna i jescze nie orientuje sie w hierarchi i powiazaniach na tym forum:)) Po prostu prosze o pomoc a nikogo osobiscie jescze tu nie znam:)) Pozdrowionka i problem pozostaje dalej...


poniedziałek, 17 listopada 2003, 16:37
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 18:20
Posty: 51
Lokalizacja: NY
Post 
Roponuje Ci sprawdzic ta plytke na przynajmniej dwu roznych odtwarzaczach, raczej "standalone" niz napedy w PC. Mam podobny efekt, jednak nie wystepuje u to klientow. Moj odtwarzacz to Pioneer DV-525.

_________________
Pamietajcie, kazdy kiedys zaczynal...


poniedziałek, 17 listopada 2003, 18:15
Zobacz profil
Przedstawiciel Firmy / Dystrybutora
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 13:29
Posty: 9
Post WAMM Support
Witamy

Proszę o kontakt z działem technicznym WAMM.
Zostanie przesłąny formularz rejestracyjny w odpowiedzi na Pana e-mail.

Pozdrawiamy

_________________
WAMM Video Solutions
Support Techniczny
ul.Skalista 2
25-106 Kielce
support@wamm.pl


poniedziałek, 17 listopada 2003, 18:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
O wammy czesc co dobrego u was. Dzial techniczny WAMM polecem naprawde warto oni sa lepsi niz ja :-) prawda krzysiu :-)


niedziela, 23 listopada 2003, 00:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
NIe sadze zeby to byla sprawa Matroxa z odrobina przekory mowi sie o nich marnoxy ale to temat na inna dyskusje, ja jestem zadowolony i tak jak TmStas jestem z marnoxem od poczatku od samego poczatku a wczesniej zaczynalem od karty ktorej pewnie najstarsi gorale nie pamietaja FPS 60 sie zowala :-)
Matrox RT.X100 Xtreme Pro requires the following minimum system configuration:
• Microsoft Windows XP Home or Professional with Service Pack 1 or later.
• Pentium 4 at 2.2 GHz, or AMD Athlon XP 1500+.
• 512 MB physical memory (RAM).
• Free PCI slot.
• Display card (Matrox Millennium G550, P650, P750, or Parhelia recommended).
• 16-bit sound card (DirectSound-compatible).
• CD-ROM drive (DVD-ROM drive for Adobe Encore DVD installation).
• At least 2.5 GB of free space to install all included software.
• Separate hard drive for A/V content.
• Video camera or VCR.

I tu jest chyba pies pogrzebany nie masz na tyle mocy
Niech moc bedzie z Toba


niedziela, 23 listopada 2003, 01:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
A jeszcze jeden link
http://forum.matrox.com/cgi-bin/rtx100/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=39;t=000015

Ten poslko brzmiacy gostek to ja 8)


niedziela, 23 listopada 2003, 01:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
No tak ale jeszcze jedno mnie do glowy przyjszlo Granatowy jestes WIELKI.
Jakim CUDEM ZAINSTALOWALES DRIVERY DO MARNOXA NA 1G PROCKU ?! o ile dobrze pamietam minimum dla niego to jest 1,6 i wtedy POZWALA sie zainstalowac. W innym przypadku odmawia wspolpracy lub tez moja pamiec jest zawodna.


niedziela, 23 listopada 2003, 01:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Co do osobnego dysku na pliki mpeg2 , to nie jest to wymóg absolutny .Po tym jak padł mi osobny dysk na takie pliki , podzieliłem systemowy ( 60 giga ) , na 3 partycje , 1 na win2k , 2 na win Xp , i 3 właśnie na mpeg2 i na inne dane ( animacje , muzyka ).
Wypalam z tej partycji dvd bez żadnych problemów typu zacięcia itd.
Płyty chodzą idealnie.
Problem będzie tkwił na pewno w konfiguracji komputera , za słabe podzespoły do rtx 100.
Co do tanich płyt to być może mam szczęście ale nagrywam od wiosny i jeszcze nie miałem przypadku żeby nie chodziły ( nagrywarka sony dru ax 100 i program reel dvd 3.02 ).
Moja konfiguracja :
asus p4 pe ( 845pe)
pentium 4 2.53mhz
ram 3x 256 ( no name )
matrox g 450


niedziela, 23 listopada 2003, 09:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Co do osobnego dysku na pliki mpeg2 , to nie jest to wymóg absolutny .Po tym jak padł mi osobny dysk na takie pliki , podzieliłem systemowy ( 60 giga ) , na 3 partycje , 1 na win2k , 2 na win Xp , i 3 właśnie na mpeg2 i na inne dane ( animacje , muzyka ).
Wypalam z tej partycji dvd bez żadnych problemów typu zacięcia itd.
Płyty chodzą idealnie.
Problem będzie tkwił na pewno w konfiguracji komputera , za słabe podzespoły do rtx 100.
Co do tanich płyt to być może mam szczęście ale nagrywam od wiosny i jeszcze nie miałem przypadku żeby nie chodziły ( nagrywarka sony dru ax 100 i program reel dvd 3.02 ).
Moja konfiguracja :
asus p4 pe ( 845pe)
pentium 4 2.53mhz
ram 3x 256 ( no name )
matrox g 450


niedziela, 23 listopada 2003, 10:00
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL