|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 13:35
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
DV avi do mpeg2 - widocznie gorsza jakosc obrazu
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 DV avi do mpeg2 - widocznie gorsza jakosc obrazu
Witam2
Jak ustawic parametry konwersji w AP PRO Encoder by jakosc
razaco sie nie pogarszala przy exporcie timeline avi dv do mpeg2 m2v?
Uzylem VBR 6000-9000 i widze noise.
pozdrawiam
|
niedziela, 23 listopada 2003, 20:23 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Czyzby nikt nie wiedzial?
Tak podstawowa rzecz... dv ladny obraz... mpeg2 KASZA.
Adobe Premiere..
|
środa, 26 listopada 2003, 14:29 |
|
 |
szpec
Stary wyjadacz
|
Cześć .
NIe eksportuję w AP 6,5 do MPEG'a a zapisuję jako DV.
Potem plik wynikowy wrzucam do TMPEG'a i tam dokonuję konwerski na MPEG 2 . Jakość może nie jest rewelacyjna ale bardzo dobra.
Po zapisie na DVD jakość bardzo dobra.
Inna możliwość : zapisany w AP 6,5 plik DV "wrzucam" do Ulead Workshopa i on dokonuje konwersji na gotowę pliki do "wypalenia". Jakość lepsza niż dobra. Najważniejsze - brak " KASZANY"
_________________ Pozdrawiam "szpec"
|
czwartek, 27 listopada 2003, 08:41 |
|
 |
Pit
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34 Posty: 306 Lokalizacja: Szczecin
|
Tylko takie operacje zajmują dużo miejsca na dysku, najpierw przechwycony materiał, a następnie wyeksportowany jako DV i dalej kompresowany w innym programie. Jak masz krótki materiał to nie ma problemu. Ale może spróbuj jakiś plugin do AP, ja kożystam z Logisa program LSX i jestem zadowolony z jakości eksportu do mpeg2
|
poniedziałek, 1 grudnia 2003, 12:46 |
|
 |
Ulv
Aktywny bywalec
|
A moze z Ligosa?
Pozdrawiam jednolinijkowo
Ulv
_________________ "It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud
|
poniedziałek, 1 grudnia 2003, 13:11 |
|
 |
Pit
Aktywny bywalec
Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34 Posty: 306 Lokalizacja: Szczecin
|
Na jedno wychodzi
|
poniedziałek, 1 grudnia 2003, 13:52 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
czy ten plugin LIGOS jest za friko czy płatny zależy mi na legalu gdzie lub jak mogę go pozyskać prosze o podpowiedz.z góry dzięki MATEK
|
sobota, 6 grudnia 2003, 16:49 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
http://www.ligos.com/lsx_mpeg_for_adobe_premiere.htm
za 130$
mam ten sam problem ale ligos ma gotowe ustawienia VBR i GOP dla mpeg2 do DVD jakość zadowalająca . Wszyscy chwalą Cinemacraft ale jest strasznie drogi i za dużo dla mnie do ustawiania chyba że ktoś ma wprawę to może się wypowie
|
sobota, 6 grudnia 2003, 18:34 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|