|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 08:58
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
NAGR. TDK 440N NIE NAGRYWA?
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 NAGR. TDK 440N NIE NAGRYWA?
witam
Mam ten piękniutki czarny sprzęcik ale mam problem
po nagraniu dvd z programu Impresion Pinacla nie działa na stacjonarnym DVD
pomocy!
sprawdzałem inny model to samo i na innym kompie bez zmian
co jest?
|
poniedziałek, 1 grudnia 2003, 13:46 |
|
 |
jam3
Aktywny bywalec
|
Ostatnio edytowano piątek, 1 października 2004, 01:06 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz
|
poniedziałek, 1 grudnia 2003, 14:49 |
|
 |
Dybosz
Bywalec
Dołączył: środa, 2 kwietnia 2003, 08:15 Posty: 32 Lokalizacja: Warszawa
|
Serdecznie witam
Też mam taką nagrywarkę, authoring robiłem już i w Pinaclu i Ulead VideoFactory i przypuszczam, że Twój problem nie leży w samej nagrywarce. Ja używam tylko płyt TDK, Sony i Verbatin
Aktualnie mam natomist problem z przeplotem, w filmach wypalonych (wolę niefachowe określenie - nagranych) tak na plus DVD jak i na minus DVD na stacjonarnym odtwarzaczu w scenach z szybkim ruchem widać "postrzępione krawędzie".
A co do nagrywarki DVD zauważyłem jak na razie tylko jeden feler - nie zawsze czyta moje stare płyty CD-RW i ma kłopot z ich czyszczeniem, nagrywaniem i formatowaniem. Po ponownym sformatowaniu ich nie widzi.
Z checią wymienie sie spostrzezeniami odnosnie tej nagrywarki.
Pozdrawiam
_________________ Dybosz
Pentium 4- 2,26GHz; RAM 1256MB; HDD-60 i 80 GB ;
NVidia GeForce 3Ti 200; EZDV Canopus; BENQ DVD DD DW1640;
AP6.5 ;UMF3.0
|
poniedziałek, 1 grudnia 2003, 15:49 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Nagrywam na płytach tdk i na innych /w plusie/
to nie wina płyt może "impresiona"
|
wtorek, 2 grudnia 2003, 15:45 |
|
 |
svitak
Stary wyjadacz
|
Ja nie mam zadnych problemów z wypalaniem na płytkach TDK ale moze ktos mi powie dlaczego nie moge wypalic na płytkach firmy ESPERANZA??
Czy to juz taka nagrywarka ze nie na wszystkich płytkach nagrywa czy moze jakies drivery moga to zmienic???
Pozdrawiam
|
piątek, 2 stycznia 2004, 19:14 |
|
 |
radeon
Bywalec
|
 tdk
jeśli chodzi o nagrywanie na tanich DVD-R to należy wgrać nowy firmware do nagrywarki. NOwy tj. wersja 1.0A.
U mnie pali prawie na wszystkim 
_________________ see ya!
|
środa, 7 stycznia 2004, 12:14 |
|
 |
radeon
Bywalec
|
 Do p. Dybosz
--
Aktualnie mam natomist problem z przeplotem, w filmach wypalonych (wolę niefachowe określenie - nagranych) tak na plus DVD jak i na minus DVD na stacjonarnym odtwarzaczu w scenach z szybkim ruchem widać "postrzępione krawędzie".
probelm takie występuje jeśli przy kodowaniu do mpeg2 ustawiłeś zła kolejność półobrazów. Powinno być Field A first. Nie wiem czym kompresujesz ale większość kompresorów np. tmpgenc ma możliwość ustawienia tego parametru.
_________________ see ya!
|
środa, 7 stycznia 2004, 12:18 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
witam
JA NAGRYWAM NA ESPERANZACH DVD +R
NA NAGRYWARCE HP NA RAZIE OK
|
środa, 7 stycznia 2004, 12:27 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|