Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 03:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Adobe Premiere 6.5 niestabilność 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Adobe Premiere 6.5 niestabilność
Witam, zainstalowałem AP 6.5 na win Xp prof, program zachowuje sie niestabilnie, przcycina sie podczas odtwarzania materiału wideo, pracuje wolno, wydaje mi sie ze to wina pamieci, bo po otworzeniu jakiegos innego okna i zamknieciu pozostają mi białe slady po okienku, mam P III 733, 256 SDRAM, a moze cos z ustawieniami dysków???

mieliscie takie problemy?


piątek, 5 grudnia 2003, 11:26
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zasoby systemowe twojego komputera dla samego systemu operacyjnego już są zbyt małe, a gdzie tu mowa o pracy z montażem video, gdzie 512MB pamięci to niezbędne minimum dla normalnej pracy. Nie podałeś też, czy twój twardy dysk posiada 7200obr/min, co też jest wymogiem. Jeżeli nic nie jesteś w stanie zrobić dołóż pamięci i przesiądź się na Windows 2000, a nawet jeszcze mniej wymagający. Trzeba sobie powiedzieć, że montaż video od całkiem niedawna jest możliwy w personalnych komputerach domowych, gdyż osiągnęły one parametry jakimi szczyciły się jedynie profesjonalne studia filmowe, lecz tak jak napisałem - od niedawna!


sobota, 6 grudnia 2003, 19:44
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Nie koniecznie. Pewnego razu miałem do zmontowania na szybko wesele, a sprzęt, na którym montuję był zajęty więc wybebeszyłem dysk, na którym był nagrany materiał, podłączyłem do innego komputerka: Duron 1000, 128 MB DDR, Win XP Home, zainstalowałem AP6,5 i zmontowałem materiał bez problemu. Maszynka nawet nie dostała zadyszki :lol: .


środa, 10 grudnia 2003, 00:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
do niedawna miałem pIII 733 ok.300mb ramu dyski baracudy i pod xp-ekiem chodziło wszystko ok tylko AP nie pamiętało projektu ale to już inny problem


środa, 10 grudnia 2003, 11:46
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Kiedyś jako nowum ściągnąłem gdzieś AP 6.5 zainstalowałem go i byłem zdegustowany przesiadając się z wiele szybszego choć uboższego 5.5 miałem wszelkie "przeciw" co do tej wersji, swą opinię nawet wyrażałem na forum. Pomyślałem sobie, że taka korporacja jak adobe raczej niemożliwe by zrobiła nowe-gorsze i o dziwo zakupiłem oryginalną płytkę z wersja 6.5. Podczas instalacji domyślnie weszło wiele innych skojarzonych programów, których w piracie nie było i o dziwo: program myślę że jest bardzo dobry chodzi bez żadnego zająknięcia, proces renderingu nieporównywalnie szybszy jest jak dla nas bardzo istotny i momo że ja oporny na tę wersję przesiadłem się, dzisiaj nie żałuję tego ani trochę. Niczego nie insynuuję, ale być może czegoś nie doinstalowałeś przez co program jako "dziurawy" nie chodzi poprawnie.


czwartek, 11 grudnia 2003, 00:53
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post 
Popieram kolegę Montażystę Darka.
Dodatkowo AP jest czuły na to aby kości pamięci były wysokiej jakości czyli firmowe. ja mam P4,Win 2000, pamięć 2x 512 i dyski 7200 obr system jest tak stabilny że po roku pracy (intensywnej) nie zawiesił się ani razu. Oblicza wszystko bardzo szybko jak na Pinnacle DVD 500+
Pozdrawiam wszystkich


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 16:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 7 stycznia 2005, 22:48
Posty: 10
Lokalizacja: Szczecin/Wrocław
Post Popieram Kolegę Darka
Mam również oryginalnego, zapłaconego i licencjonowanego AP 6.0, pracuję na nim od 3 lat na różnych systemach. Ściągam update - przywilej nie-piratów i jestem zadowolony bardzo. Jedyny problem jaki wynikł - opisałem niedawno i może ktoś mi pomoże.....

_________________
Kocham dobry film i muzykę. Fascynuje mnie iluzja obrazu....


piątek, 7 stycznia 2005, 23:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post U mnie było tak
Miałem kiedyś problem z AP6.5 Podczas montażu program albo się zawieszał albo całkowicie się wyłączał (sam). Okazało się, że AP nie działał jak trzeba z powodu kodeka DV (MainConcept ) w moim systemie. Po wyłączenia tego kodeka AP chodzi jak piorun. Skończyły się problemy z błędami i niestabilnością. Program przestał się również zacinać co wcześniej było moim utrapieniem.


wtorek, 11 stycznia 2005, 19:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
vcat: możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób dany program moze być "czuły" na producenta kości ... ;/ czym różnią się pamieci wysokiej jakości od tej ... eee - niewysokiej ? ;|


czwartek, 13 stycznia 2005, 18:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Dobre !
to tak jak bezpiecznik, czy żarówka albo świeci albo nie nie ma że słabnie :lol:


czwartek, 13 stycznia 2005, 23:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
ja myślę że żarówka czuje czy prąd jest z porządnej elektrowni czy z takiej ... gdzie to prądu wsypują wapno żeby był bardziej nasycony ;>

dobra - konic filozofowania ...

Pozdro !


piątek, 14 stycznia 2005, 13:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 maja 2005, 15:06
Posty: 18
Post 
Popieram Vcat - AP 6,5 z DV500 DVD wieszało mi się gdy miałem kości ram GoodRam (takie prawie jak noname) a gdy zamieniłem na Kingstona od razu zaczął chodzić stabilnie. Ale za to teraz mam inny problem. Zamieniłem płyte i procka na A64 i pierwszy film do obróbki trafił mi się nagrany w Lp (na minidv). Teraz nie mogę poprawnie zrobić DVD (eksport z AP, TMPGEnc i wypalanie w Nero) Wszystko chodzi niestabilnie. Płytki przycinają się mimo że to Verbatim nagrywany x2,4. Wcześniej było ok i jestem w kropce - czy to problem złej konfiguracji (nowa płyta i procek) czy powodem jest to, że materiał był w LP - być może AP dorabia klatki żeby było 25 fps i nie radzi sobie dobrze.


środa, 1 czerwca 2005, 13:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Sprawdz czy nie masz wyłaczonej, albo ustawionej na mała wartosc (np. 256 MB) pamieci wirtualnej.


sobota, 11 czerwca 2005, 00:18
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL