Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 15:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Ustawienia Workshopa 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Ustawienia Workshopa
Zgrywam gotowy film z kamery /wcześniej zmontowany w video studio 7/ i program dzieli film na poszczególne ujęcia.Wszystko OK,ale gdy nagram plytę film przerywa w miejscach polączeń.Czy jest możliwość zgrania z kamery filmu bez podzialu ? Może problem leży gdzie indziej.Proszę o porady.[/list]


czwartek, 1 stycznia 2004, 17:24
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Nagrać w całości możesz również Workshopem.


piątek, 2 stycznia 2004, 23:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
wlaśnie zgrywam film workshopem ,a czy jest on wcześniej zmontowany czy surowy nie powinno mieć znaczenia .nie wim tylko dlaczego na nagranej plycie film na chwilę się przycina w miejscach polączeń


sobota, 3 stycznia 2004, 20:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Docelowy film jaki ma się znaleść na płycie DVD zawsze zgrywaj lub importuj do Workshopa w całości a nie w kawałkach.
W programie możesz go podzielić na dowolne rozdziały (chaptery), przyciąć na początku i końcu, usunąć jakąś scenę itp.
Jako oddzielny clip importuję do Workshopa jedynie krótki clip z logo firmy, który oddzielnie wstawiam jako samostartujący przed menu "First play".


sobota, 3 stycznia 2004, 21:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Witam
Miałem podobny problem nawet przy chapterach odtwarzacz przerywał w miejscy gdzie je ustawiałem. Okazało się że wystarczyło pogrzebać w ustawieniach programu do Authoringi i była tam taka funkcja. Ja miałem te problemy na Ulead Movie Maker 2. Pogrzeb w ustawieniach.


niedziela, 4 stycznia 2004, 01:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tadeusz ja zawsze zgrywam film w calości ,chodzi o to że program rozpoznaje miejsca gdzie palzowalem kamerą przy nagrywaniu i sam dzieli wg. ujęć.CHodzi o ustawienia o których pisze Maciek tylko nie mogę dojść do tej opcji.


niedziela, 4 stycznia 2004, 03:24
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post 
Masz aktywną funkcję w programie zgrywającym która rozpoznaje miejsca cięć na kamerze. Rozwiązanie: dezaktywuj tę funkcję, nie wim jak bo nie wiem na czym pracujesz, ale nawet jeśli dzieli ci pliki to i tak je łączysz w jeden plik podczas obróbki (to chyba oczywiste) Do programu do authoringu dostarczasz jeden plik z całością a znaczniki robisz dopiero w tym programie do authoringu ale to chyba wie każdywięc przepraszam za tę uwagę.
Pozdrawiam


środa, 7 stycznia 2004, 15:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki za rady,ale nadal praszę o pomoc.
Wedlug mnie mam dwa wyjścia:
1/ zgrać,obrobić np.video studio 7 i dostarczyć w jednym pliku do workshopa.ALE JAK TO ZROBIĆ
2/Ja robię tak - zgrywam,obrabiam/vs-7/i zgrywam z powrotem na kamerę /sony PC-115/,póżniej zgrywam caly film workshopem,ale ten podobnie jak VS7 rozpoznaje miejsca polączeń,w których póżniej przerywa.Najlepiej dostarczyć do workshopa plik prosto z programu ulead vs7 ale jak to zrobić ? Proszę fachowców o wyrozumialość.


środa, 7 stycznia 2004, 21:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Drugie wyjście to droga okrężna, to tak jakby jechać do Pragi przez Paryż.
A rozwiązanie jest tak proste:
-po zapisaniu na HDD zmontowanego filmu jako jeden plik DV avi i otwarciu Workshopa należy
1 - w pierwszym oknie "Start" kliknąć na "New Project" nadać nazwę proj. i określić miejsce na HDD, gdzie będzie zapisywany,
2 - przejść do trzeciego okna "Edit", w lewej dolnej części ekranu jest jakby okno tu wybrać "Video-General" i kliknąć na symbol otwieranej książki ze strzałką (prawy górny róg tego okna) tu otworzy się nowe okno "Load Video File", teraz znajdujesz swój plik z filmem, klikasz "otwórz" i film jest w Workshopie, cały w jednym kawałku.

Dodam, że możesz go teraz w programie przycinać z przodu i z tyłu oraz wycinać niepotrzebne fragmenty.


czwartek, 8 stycznia 2004, 00:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tadeusz , serdeczne dzięki.Wiedziaem że moja droga jest okrężna ale potrzebowalem wlaśnie Twojego opisu .DZIĘKI


czwartek, 8 stycznia 2004, 18:32
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL