Szybki program do dzielenia i łączenie plików MPG2
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Szybki program do dzielenia i łączenie plików MPG2
może jest jakiś plugin do VirtuaDuba`a, bo mój nie wczyta mpg2 ??? Jeżeli nie ma to może jest jakiś program który będzie to robił tak samo szybko i będzie miał proste funkcje edycyjne (jak VirtuaDuba czy NanDub), wyciąc kawałek dołączyć kawałek innego pliku mp2 ??
|
piątek, 9 stycznia 2004, 00:32 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Wydaje mi się
że nie ma tokowego. Ponieważ specyfikacja plików mpg wymaga przeliczania całości materiału audio i video w przeciwieństwie do np. AVI.
Tak, że marne szanse na program do szybkiego (bez przeliczeń) łączenia i dzielenia mpg2-jek.
|
sobota, 10 stycznia 2004, 01:34 |
|
 |
Ulv
Aktywny bywalec
|
Pudło, specyfikacja mpeg2 pozwala na prace bez przeliczeń  To co napisałeś to tak jakbyś powiedział, że film w mpeg2 trzeba oglądać zawsze od początku, a każdy wie, że możesz od dowolnego miejsca
Wprawdzie klejenie i cięcie jest utrudnione względem tego co jest w dv bo mamy kompresję międzyklatokową (w dv tylko wewnątrzklatkową), ale od czego sa ramki typu I. Przy cięciu i klejeniu konieczne jest tylko przeliczenia skrajnych gop'ów.
Spróbuj VirtualDubMod.
Pozdrowienia
Ulv
_________________ "It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud
|
sobota, 10 stycznia 2004, 02:02 |
|
 |
Ulv
Aktywny bywalec
|
I jeszcze jedno AVI to nie jest standard kompresji obrazu
Pozdrowienia jednolinijkowe
Ulv
_________________ "It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud
|
sobota, 10 stycznia 2004, 02:04 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Ulv napisał(a): Spróbuj VirtualDubMod.
Albo ja czego
|
czwartek, 8 lipca 2004, 11:59 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Albo ja czego
|
czwartek, 8 lipca 2004, 12:00 |
|
 |
Kupator
Nowy
|
Albo ja czegoś nie widzę, albo jednak VDMod ma tylko zapis do avi ogm i mkv. Jak więc można bezstratnie pociąć zwykłego mpg-a ? Walczę z tym problemem od dawna. TMPGEnc (czy jak mu tam) też nie chciał chyba tego zrobić bez ponownej kompresji i psucia jakości. Jakieś inne propozycje ?

|
czwartek, 8 lipca 2004, 12:03 |
|
 |
Kupator
Nowy
|
Anonymous napisał(a): Albo ja czego
Sorry, miałem konfilkt skrótów klawiszowych z Download Expressem i tak głupio wyszło... 
|
czwartek, 8 lipca 2004, 12:07 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
Maleńki programik o nazwie "MPEG2Cut" przekroi mpeg2 natychmiast. Do łączenia takowych też coś miałem muszę poszukać.
|
piątek, 9 lipca 2004, 00:31 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
|
piątek, 9 lipca 2004, 00:38 |
|
 |
|