Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 03:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 AP 6,5 konwersja do mpeg2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post AP 6,5 konwersja do mpeg2
Prosze o podpowiedz jak eksportowac bezposrednio z AP do mpeg2 gdzie znalezc kodeki


wtorek, 27 stycznia 2004, 16:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Najodpowiedniejszy do AP to Ligos albo CCE - oba niestety komercyjne.
:wink:


wtorek, 27 stycznia 2004, 20:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Ja polecam komercyjny Canopus Procoder

Kosmaluk


środa, 28 stycznia 2004, 09:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 21:33
Posty: 18
Lokalizacja: 3miasto
Post 
No właśnie ale jak to zrobić czy chodzi o zapisanie obrobionego pliku jako avi kodekiem DV czy jak? Pomocy


niedziela, 1 lutego 2004, 00:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zdecydowanie Canopus Procoder, ale ten nowy Procoder Express. Oczywiście wprost z timeline export do progrmu Procoder, a wnim w gotowych nawet ustawieniach wizard mamy rozmaite formaty z ustawionymi optymalnie parametrami. Jest mpeg, m2p, divx, wmv, vob, real i cała masa innych formatów. Nie widze logiki eksportu do avi, by ponownie to konwertować do mpeg2 (DVD). O dziwo nowa wersja Procodera poprawiona o słynny błąd kosztuje taniej niż stara, która miała olbrzymiego babola. Wcześniej pracowałem na Ligos też jako plugin eksportu z timeline do mpeg i chwaliłem sobie dopóty, dopóki nie zobaczylem efektu Canopus Procoder Express. Polecam wypróbowanie wersji Trial.


niedziela, 1 lutego 2004, 02:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 16:07
Posty: 110
Post 
jaka jest aktualna wersja Canopus Procoder Express i skad mozna pobrac triala?


czwartek, 5 lutego 2004, 01:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Z tego co się oriętuję to nie ma wersji trial dla Canopus Procoder Express. Na stronie producenta jest stara wersja Procodera 1,25, która zawiera sporo błędów. Wszak do testów się nadaje.


czwartek, 5 lutego 2004, 09:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
kosmaluk napisał(a):
Z tego co się oriętuję to nie ma wersji trial dla Canopus Procoder Express. Na stronie producenta jest stara wersja Procodera 1,25, która zawiera sporo błędów. Wszak do testów się nadaje.


Ja ściągnąłem wersję ,oczywiście do testów,z Emule'a.Znalazłem tam wersję 1.5.Chyba najnowszą.Tam zawsze są i stare i nowe wersje.Jakość kodowanie encodera rzeczywiście doskonała.Ma to znaczenie gdy jakość materiału nie jest najwyższej jakości.A to niestety często się zdarza przy Amatorskich kamerach.
Pozdrawiam :D


poniedziałek, 9 lutego 2004, 15:13
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL