|
Teraz jest wtorek, 19 stycznia 2021, 23:33
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
AP 6,5 konwersja do mpeg2
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 AP 6,5 konwersja do mpeg2
Prosze o podpowiedz jak eksportowac bezposrednio z AP do mpeg2 gdzie znalezc kodeki
|
wtorek, 27 stycznia 2004, 16:59 |
|
 |
kozi
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17 Posty: 498 Lokalizacja: Katowice
|
Najodpowiedniejszy do AP to Ligos albo CCE - oba niestety komercyjne.

|
wtorek, 27 stycznia 2004, 20:03 |
|
 |
kosmaluk
Aktywny bywalec
|
Ja polecam komercyjny Canopus Procoder
Kosmaluk
|
środa, 28 stycznia 2004, 09:02 |
|
 |
CaCtus Corporation
Bywalec
Dołączył: poniedziałek, 26 stycznia 2004, 21:33 Posty: 18 Lokalizacja: 3miasto
|
No właśnie ale jak to zrobić czy chodzi o zapisanie obrobionego pliku jako avi kodekiem DV czy jak? Pomocy
|
niedziela, 1 lutego 2004, 00:24 |
|
 |
Montażysta Darek A.
Moderator
Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24 Posty: 3418 Lokalizacja: zachodniopomorskie
|
Zdecydowanie Canopus Procoder, ale ten nowy Procoder Express. Oczywiście wprost z timeline export do progrmu Procoder, a wnim w gotowych nawet ustawieniach wizard mamy rozmaite formaty z ustawionymi optymalnie parametrami. Jest mpeg, m2p, divx, wmv, vob, real i cała masa innych formatów. Nie widze logiki eksportu do avi, by ponownie to konwertować do mpeg2 (DVD). O dziwo nowa wersja Procodera poprawiona o słynny błąd kosztuje taniej niż stara, która miała olbrzymiego babola. Wcześniej pracowałem na Ligos też jako plugin eksportu z timeline do mpeg i chwaliłem sobie dopóty, dopóki nie zobaczylem efektu Canopus Procoder Express. Polecam wypróbowanie wersji Trial.
|
niedziela, 1 lutego 2004, 02:59 |
|
 |
sebi
Stały bywalec
|
jaka jest aktualna wersja Canopus Procoder Express i skad mozna pobrac triala?
|
czwartek, 5 lutego 2004, 01:43 |
|
 |
kosmaluk
Aktywny bywalec
|
Z tego co się oriętuję to nie ma wersji trial dla Canopus Procoder Express. Na stronie producenta jest stara wersja Procodera 1,25, która zawiera sporo błędów. Wszak do testów się nadaje.
|
czwartek, 5 lutego 2004, 09:07 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
kosmaluk napisał(a): Z tego co się oriętuję to nie ma wersji trial dla Canopus Procoder Express. Na stronie producenta jest stara wersja Procodera 1,25, która zawiera sporo błędów. Wszak do testów się nadaje.
Ja ściągnąłem wersję ,oczywiście do testów,z Emule'a.Znalazłem tam wersję 1.5.Chyba najnowszą.Tam zawsze są i stare i nowe wersje.Jakość kodowanie encodera rzeczywiście doskonała.Ma to znaczenie gdy jakość materiału nie jest najwyższej jakości.A to niestety często się zdarza przy Amatorskich kamerach.
Pozdrawiam 
|
poniedziałek, 9 lutego 2004, 15:13 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|