Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 03:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kłopoty z Ligosem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post Kłopoty z Ligosem
Mam pytanie do osób stosujących kodek Ligosa. Niedawno zacząłem używać kodek Ligos 1.2 i okazało się że spora część odtwarzaczy( zwłaszcza takich 2-3 letnich) ma problem z odtworzeniem płyt na których materiał był kompresowany ligosem. Niektóre się tną a niektóre wogóle nie czytają. Ten sam materiał nagrany kodekim AP6.5 chodzi bz problemu. (oczywiście używam tylko dobrych firmowych nośników.
W związku z nadchodzącym nowym sezonem zastanawima się czy jednak nie zostać przy kodeku AP??? :?:


piątek, 30 stycznia 2004, 13:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Winy doszukiwałbym się raczej w dwu innych miejscach:
- zastosowany w Ligos-ie bitrate znacznie przewyższył możliwości starszych odtwarzaczy DVD, przez co nie czytają tego płynnie, a stosowany standardowy kompresor w AP posiada gotowe ustawienia o znacznie niższych bitrate, dla identycznej czasowo wielkości filmu;
- podawane przez producentów prędkości zapisu płytek żadko są prawdą, z praktyki stosuję dwukrotnie wolniejszy zapis, co sprawie, że krążej lepiej jest czytany nawet przez najbardziej wybredne odtwarzacze, nie stety najczęściej jest to X1 :( .


niedziela, 1 lutego 2004, 03:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak nagrać wolniej?
Pewnie to lamerskie pytanie ale jak nagrać płytę wolniej (np x1) niż proponuje Workshop 2 - tam możliwe do ustawienia jest nagrywanie przy prędkościach : max i x4 i nic więcej? Ponoć pewniej jest nagrywać np x2...Robiw


niedziela, 21 marca 2004, 23:31
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zapisuję z Workshopa kompilację w postaci dwu folderów Video_vts i Audio_vts typowe zawarte na płytach DVD z filmem i takież nagrywam programem Nero, tu do wyboru mam dowolne prędkości.


poniedziałek, 22 marca 2004, 00:47
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zapisuję z Workshopa kompilację w postaci dwu folderów Video_vts i Audio_vts typowe zawarte na płytach DVD z filmem i takież nagrywam programem Nero, tu do wyboru mam dowolne prędkości.


poniedziałek, 22 marca 2004, 00:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Wystarczy do napędu włożyć płytę x2 i jest tańsza od takiej samej ale x4.

Przy nagrywaniu płyt w Workshopie 1.3 i 2.0 dla klientów zawsze używam Verbatim Printable x2.


poniedziałek, 22 marca 2004, 02:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL