Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Pytanie do doświadczonych wypalaczy DVD 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post Pytanie do doświadczonych wypalaczy DVD
Ostatnio robiłem 20 kopii tego samego materiału no i jak to bywa z palyerami dla jednych musiał być +R dla innych -R dla nastepnych x1 dla innych bez znaczenia. Ale nie mogę sobie poradzić z jednym 1.5 rocznym playerem DVD Panasonic.
A próbowałem następujące konfiguracje:
1.Płyta -R Sony x4 wypalana wprost z Workshopa bitrate CBR 8000 kodek ligos - tnie się w czasie odtwarzania
2.-R Verbatim x4 z Workshopa CBR 7000 kodek AP 6.5 - tnie się jak wyżej
3.+R nie widzi płyty CBR 7000 kodek AP 6.5
4.-R płyta jakaś za 6 PLN x1 wypalana w Nero Kodek AP 6.5 - pisze że nie rozpoznawalny format płyty, widzi płytę ale nie może jej rozpoznać.

Już jestem dalej głupi, jak inacze"dogodzić" temu Panasonicowi ??? Może autoring w innym programie ( używam Workshopa) albo inny bitrate albo coo??
Proszę o poradę


środa, 11 lutego 2004, 13:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
tak to jest z tym panasonickiem sprubój poprostu nagrac na plycie verbatima x1 , musi chodzic jesli nie zglos do reklamacji odtwarzacz!!


czwartek, 12 lutego 2004, 17:10
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Nie wiem jaką masz nagrywarkę. Jeśli jest to Liteon to po wgraniu najnowszego firmware możesz zmieniać typ nagranej płyty . Dokładnie mówiąc nagrywasz film na płycie np. DVD-R a potem korzystając z bezpłatnego programu BookType zmieniasz właśnie booktype tej nagranej płytki i każdy odtwarzacz będzie ją rozpoznawał jako typowy tłoczony nośnik DVD. To zazwyczaj załatwia sprawę na każdym opornym sprzęcie. Jeśli zmienisz np DVD -RW na zwykły DVD ROM to już nie można takiej płytki skasować chyba,że cofniesz zmiany co oczywiście jest możliwe.


czwartek, 19 lutego 2004, 00:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Mam ngrywarkę Sony 2 systemową, czy do niej istnieje też coś takiego. Może ktoś wię lub ma??


czwartek, 19 lutego 2004, 09:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
znalazlem nowy firmware do 530 sonego i ma ta obsluge polecam!

_________________
=---TranceKostek---=


czwartek, 19 lutego 2004, 13:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
STOp-VIDEO napisał(a):
znalazlem nowy firmware do 530 sonego i ma ta obsluge polecam!

Jak byś jeszcze podał gdzie go szukać :lol:


czwartek, 19 lutego 2004, 14:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Niedoświadczony
Pomimo , że nagrywam od kilku tygodni posiadam też opornego Panasonica. Nagrywam na płytach Dysan DVD-R x4 i odczytuje


czwartek, 19 lutego 2004, 22:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 611
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Szybki napisał(a):
Nie wiem jaką masz nagrywarkę. Jeśli jest to Liteon to po wgraniu najnowszego firmware możesz zmieniać typ nagranej płyty . Dokładnie mówiąc nagrywasz film na płycie np. DVD-R a potem korzystając z bezpłatnego programu BookType zmieniasz właśnie booktype tej nagranej płytki i każdy odtwarzacz będzie ją rozpoznawał jako typowy tłoczony nośnik DVD. To zazwyczaj załatwia sprawę na każdym opornym sprzęcie. Jeśli zmienisz np DVD -RW na zwykły DVD ROM to już nie można takiej płytki skasować chyba,że cofniesz zmiany co oczywiście jest możliwe.


Witam .
Wkradła ci się tu mała nieprawidłowość bo BookType działa tylko i wyłącznie z płytami DVD+R I DVD+RW , płyty minusowe nie są obsługiwane przez ten program.

Pozdrawiam.


piątek, 20 lutego 2004, 00:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
"Pawelvideo" ma rację. Programik BOOKTYPE działa tylko z płytkami DVD+R i DVD+RW. Właściciele nagrywarek firmy LITEON mogą łatwo "przerobić" płytkę DVD+R na ... DVD-ROM! I po kłopotach z kompatybilnością. KAŻDY ODTWARZACZ DVD będzie taką płytkę czytał bez problemów. Programik (BookType) można zassać tutaj:
http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid ... 4036205625
Pozdrówka.
P.S.
Recenzja i biosy do SONY DRU-530A jest tutaj:
http://www.cdrinfo.pl/software/stronasp ... 3347172517


piątek, 20 lutego 2004, 08:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 05:04
Posty: 172
Post 
Rozpędziłem się.Istotnie booktype obsługuje tylko plusowe płyty. Przynajmiej na razie.


niedziela, 22 lutego 2004, 02:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ustawienie bitrate powyżej 7000 jaest dla niektórych stacjonarnych odtwarzaczy NIE do przeskoczenia. Proponuję kodować materiał z maks. bitrate 7000 / suma oczywiście/. Pzdr.


czwartek, 26 lutego 2004, 21:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Szybki napisał(a):
Nie wiem jaką masz nagrywarkę. Jeśli jest to Liteon to po wgraniu najnowszego firmware możesz zmieniać typ nagranej płyty . Dokładnie mówiąc nagrywasz film na płycie np. DVD-R a potem korzystając z bezpłatnego programu BookType zmieniasz właśnie booktype tej nagranej płytki i każdy odtwarzacz będzie ją rozpoznawał jako typowy tłoczony nośnik DVD. To zazwyczaj załatwia sprawę na każdym opornym sprzęcie. Jeśli zmienisz np DVD -RW na zwykły DVD ROM to już nie można takiej płytki skasować chyba,że cofniesz zmiany co oczywiście jest możliwe.
a nie przed ???????? !!!!!!!!!11


piątek, 16 lipca 2004, 18:32
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 stycznia 2004, 23:59
Posty: 58
Post 
W trakcie, inaczej w tle !!!


poniedziałek, 19 lipca 2004, 14:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 27 grudnia 2003, 11:16
Posty: 72
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
ostatnio pewna kobietka :D na tym forum też miała podobny problem .okazało się że bittare było za duże.
Pozdrawiam :)

_________________
JVC GR-DV500


wtorek, 20 lipca 2004, 23:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Panowie temat załozyłem ponad pół roku temu, już wszystko jasne i przećwiczone. Od tego czsu wypaliłem z powodzeniem ok 200 płyt i już wszystko jest o.k. W razie czego służę już pomocą


środa, 21 lipca 2004, 09:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL