Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 DZWIEK AC-3 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post DZWIEK AC-3
pytanko ! jakim programem bezproblemowo przygotuje sciezke dzwiekowoa do filmu wesel. itp. na DOLBY DIGITAL 5.1 , moze byc zapis w wav lub AC-3!!!

_________________
=---TranceKostek---=


Ostatnio edytowano środa, 3 marca 2004, 12:47 przez STOp-VIDEO, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 1 marca 2004, 10:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Domyślam się, że chcesz przekształcić zwykłay dźwięk na AC3 - możesz to zrobić w AC3 Machine.
Pozdro


poniedziałek, 1 marca 2004, 11:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
moze zle napisalem chodzi mi o stworzenie dzwieku przestrzennego na podsatwie plikow wav. jakim programem uzyskam ac.3

_________________
=---TranceKostek---=


poniedziałek, 1 marca 2004, 21:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Dokładnie potrzebujesz AC3Machine. Przeczytaj ten wątek http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=6088


poniedziałek, 1 marca 2004, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
ja nie chce przekonwertowac pliku audio ale go stworzyc!!! w AC-3

_________________
=---TranceKostek---=


środa, 3 marca 2004, 12:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 27 lutego 2004, 16:04
Posty: 61
Post 
Ja używam Pinnacle Studio 9, jest tam bardzo fajna funkcja do manipulowania dzwiękiem w przestrzeni na podstawie dzwięku stereo, możliwość "przemieszczania" odbiorcy w duch wymiarach, przód tył, lewo prawo, myślę, że o to ci chodzi.


środa, 24 marca 2004, 16:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ac3 samemu
Temat jest dość rozległy.Pierwwszym programem w którym przygotowujemy pliki jest np.cooledit teraz nazywa się adobe encore.W tym właśnie programie przygotowujemy kanały.Każdą ścieżkę tworzymy oddzielnie.Prawy,lewy,przód,tyłyx2,subwoofer.Każda ścieżka musi być odpowiednio przygotowana.Przód np. uwypuklamy głosy,boki wycinamy je i podbijamy muzykę.Tyły echo,ptaszki,szumy cokolwiek.Subwoofer wiadomo.Każdą ścieżkę zapisujemy,jak mówiłem,oddzielnie w mono 48.Póżniej wszystko wrzucamy np.do minnetonka DD5.1 albo DTS.Tym np.programem konwertujemy dzieło do ac3,albo jak kto woli do DTS.itp,itd.Pa


wtorek, 13 kwietnia 2004, 22:45
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
Polecem
Sonic Foundry Soft Encode

_________________
Pozdrawiam "szpec"


czwartek, 22 kwietnia 2004, 11:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post Re: ac3 samemu
Krzych napisał(a):
teraz nazywa się adobe encore.
teraz nazywa sie adobe audition ;)

a do kodowania do ac3 polecam tez soft encode. oczywsicie zrobienie dzwieku wielkoanalowego nie oznacza juz, ze mamy dolby digital ;) to trcohe wyzsza szkola jazdy, ktora czasmi przsparza wiecej klopotow niz montaz obrazu.


wtorek, 27 kwietnia 2004, 20:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL