|
|
|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 07:32
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Najlepsza jakość przy nagrywaniu na DVD. Jak ją osiągnąć????
Autor |
Wiadomość |
Piotr Zakrzewski
Nowy
|
 Najlepsza jakość przy nagrywaniu na DVD. Jak ją osiągnąć????
Jakiego programu powinienem używać do nagrywania plyty DVD???
Dotychczas używałem programu Adobe Premiere 6.5 po czym nagrywałem Adobe Encore DVD 1.0. Kompresja przy nagrywaniu zmniejszała pojemność filmu z 6 Gb ( 30 minut filmu) na 2,0 Gb przy dość małej ale jednak zauważalnej utracie jakości. Jaki program zmienia format przy najmniejszej utracie jakości obrazu?? Zależy mi na jak najlepszej.
Dziekuje za odpowiedź...
|
wtorek, 2 marca 2004, 19:55 |
|
 |
kozi
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17 Posty: 498 Lokalizacja: Katowice
|
Sam tego jeszcze nie przetestowałem, ale sadzą z wypowiedzi na forym zadowalające efekty można uzyskać stosując Procoder Expres.
|
wtorek, 2 marca 2004, 20:03 |
|
 |
STOp-VIDEO
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01 Posty: 253 Lokalizacja: Głogów
|
super jakosc uzyskasz programem procoder 2.0 pozdro , jesli masz karte canopusa to poleci bo ma wspomaganie sprzetowe ale jesli nie to strasznie dlugo kompresuje ale jakosc ma niesamowita!!!
_________________ =---TranceKostek---=
|
wtorek, 2 marca 2004, 20:09 |
|
 |
macfly
Bywalec
|
Zgadzam sie w pełni Conopus Procoder jest chyba numer 1. Testuje ostatnio rozne kodeki Procoder 1.5, Mainconcept 1.4, Ligos LSX 3.5, TMPGnc plus i wszystko wskazuje na procoder-a.
Chciałby jednak zapytać czy ktoś zna linki do stronek z informacjami jak ustawiać w/w kodeki ponieważ parametrów jest sporo a wszystkie z nich to szanowane i uznane marki więc może można wyciągnąć lepszą jakość stosując specjalne ustawienia.
Szukałem oczywiście na formu ale niespecjalnie znalazłem. Podstawowe ustawienia to każdy potrafi zrobić ale jak mówi przysłowie diabeł tkwi w szczegółach.
|
wtorek, 2 marca 2004, 22:33 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|