Teraz jest poniedziałek, 20 sierpnia 2018, 21:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 z ProCodera na plytke DVD jak to zrobic 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post z ProCodera na plytke DVD jak to zrobic
czesc mam takie pytanie z AP6 i ProCoder kompresuje material z DV do DVD (podglad np w PowerDVD wskazuje na wysoka jakosc przekodowanego materialu). Jak wynikowy plik nagrac na plytke DVD aby mozna ja ogladac na stacjonarnym odtwarzaczu, czy moge zmienic rozszezenie na vob i nagrac np w nero czy jakos inaczej??


środa, 3 marca 2004, 11:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
aby odpalic to na stacjonarnych odtwarzaczach musisz przekonwertowac posiadanego mpega do VOB (moze uczynic to jednym z najlepszych programow wedlug mnie DVD workshop 2) oraz naniesc menu na DVD
oczywiscie jesli masz jakis program co zrobi ci na vob to wypla te VOB nero 6.0!!! i poleci bez problemu

pozdr.

_________________
=---TranceKostek---=


środa, 3 marca 2004, 12:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzieki za odpowiedz, zrobilem voby i menu w programie NeroVisoin Expres konwersia trwala okolo 1min wiec raczej nie przekodowal mi tego na swoj codek (balem sie ze rozkoduje mi z ProCoder i zakoduje jakims innym od siebie) ale chyba tego nie zrobil, vob byl o kilka mego mniejszy od zrodłowego ale zaledwie o 2mb na 400 mb.

Ale mam pytanie po wypaleniu tego na DVD i odtwarzaniu na stacjonarnym DVD wszystko bylo ok poza efektem stroboskopu na szybkich scenach, jaki popelnilem blad, czy zapomnialem o jakiejs opcji przy kodowaniu ProCoderem czy to cos innego, kodowalem 2przebiegowo z optymalizacja jakosci nad czasem, procoder 1,5

prosze o jakies sugestie

pozdrawiam Maciek


środa, 3 marca 2004, 14:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
opisz problem blizej!

czy nie przekodowal ci strobo czy jak?

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 5 marca 2004, 13:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
czy zapomnialem o jakiejs opcji przy kodowaniu ProCoderem czy to cos innego, kodowalem 2przebiegowo z optymalizacja jakosci nad czasem, procoder 1,5

prosze o jakies sugestie

pozdrawiam Maciek[/quote]

Witam .

Znam twój problem bo kiedyś miałem to samo z ProCoderem .
Problem leży w przebiegu, radzę ustawić na jeden przebieg 1-pass VBR i
interlacing na Lower/Odd filds first . A jeśli chodzi o jakość to może być najwyższa Highest-Quality. Powinno być dobrze.

Pozdrawiam


sobota, 6 marca 2004, 00:43
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Lower field first
Zgadzam sie z przedmowca. Mialem ten sam problem z kazdym kodekiem MPEGa. Ustaw na Lower field first i oczywiscie use close GOP i wszystko bedzie cacy.
Pozdrawiam


sobota, 6 marca 2004, 00:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
hej dzieki za sugestie jutro zrobie test wypale i zobacze na stacjonarce, mam nadzieje ze bedzie OK, napisze jak sie udalo

pozdrawiam Maciek


poniedziałek, 8 marca 2004, 22:04
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL