Teraz jest wtorek, 21 sierpnia 2018, 22:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem z rozmiarem pliku MPEG w DVD Workshop. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Problem z rozmiarem pliku MPEG w DVD Workshop.
Witam !
Mam problem z wypaleniem plyty DVD, a mianowicie Windows rozmiar mojego pliku wskazuje na 4 GB wiec na plyte DVD-R powiniem sie zmiescic bez problemu. A jednak nie: program DVD Workshop w zakladce Finish pokazuje wielkosc: 5.1 GB, a program TMPGEnc DVD Author pokazuje rozmiar prawidlowo. Od czego to zalezy? I jeszcze jedno czytalem o tym na forum, ze program DVD Workshop kompresuje ponownie plik (tzn zmienia algorytm na jego zdaniem prawidlowy) przed wypaleniem z moim projektem jest tak samo dlaczego? Skoro program TMPGEnc DVD Author wypala plyte dobrze i odtwarzacz stacjonarny plyte czyta prowidlowo. (plik skompresowany SoftEncoderem firmy Canopus zgodnie z ustawieniami predyspozycji zalecanych na plyte DVD przez firme Canopus)
Pozdrawiam.


sobota, 6 marca 2004, 00:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Ale zakładka Finish uwzględnia też wielkość menu oraz tzw Firstplay. Może tam masz "ukryty" kolejny 1GB


poniedziałek, 8 marca 2004, 11:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie ma mowy bo nawet surowy plik bez menu pokazuje jako 5.1GB


wtorek, 9 marca 2004, 19:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Podejrzewam że musisz ustawić w opcjach projektu taką samą kompresję jaką ma twój film pominie to konwersję i pokaże rozmiar prawidłowy -sprawdź.

Pozdrawiam


wtorek, 9 marca 2004, 20:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Probowalem juz wczesniej i niestety prawie nic to nie dalo. Dopiero po wybraniu opcji najnizszej czyli ze zmniejszona rozdzielczoscia filmy troche sie zmniejszyl. (4.1) ale jakim kosztem.


piątek, 12 marca 2004, 22:54
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Sprawdź jednąrzecz. A mianowicie jak włozyłeś plik ze skompresowanym filmem do mpeg2 na timline workshopa czy go przypadkowo nie przyciąłeś na początku lub końcu, sprawdź suwaki w oknie edit czy są porozsuwywane na maksa. Jak przytniesz mpeg2 choćby o klatkę to powstaje taki efekt że pokazuje inny rozmiar pliku. Skompresowanego mpeg2 nie mozna przycinać


poniedziałek, 15 marca 2004, 10:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 28 czerwca 2003, 08:37
Posty: 102
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Dajesz do workshopa plik mpg czy moze m2v i wav/mp3?
Jesli 2 pliki to moze to byc wina, i Workshop rozkompresowuje dzwiek i dlatego zajmuje pozniej o 1gb wiecej.

U mnie plik mpeg2 mozna obcinac i jest wszystko ok, problem jest czasem gdy dzwiek jest oddzielnie.


czwartek, 18 marca 2004, 01:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL