|
|
|
Teraz jest środa, 24 lutego 2021, 19:44
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Proszę ekspertów o pomoc w rozwiązaniu problemu z jakością.
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Proszę ekspertów o pomoc w rozwiązaniu problemu z jakością.
Witam
Chciałbym zarchiwizować swoje nagrania z orginalnych kasetek VHS-C nagranych za pomocą analogowej kamery "Panasonic" ,zrobić menu powycinać niepotrzebne ujęcia, dodać przejścia i nagrać na płyty DVD.
Kierując się wskazówkami zamieszczonymi na forum pełen optymizmu co do jakości wykonałem to w następulący sposób:
Bezpośrednio z kamery analogowej którą były nagrywane kasetki VHS-C nagrałem 15min filmu na kamerę cyfrową.
Za pomocą Pinnacle 9 przechwyciłem na dysk z pełną jakością DV.
Film robiłem w Ulead Video Studio 7. Zapisałem do formatu DV.
Authoring zrobiłem w Ulead DVD Workshop 2
MPEG files
24 Bits, 720 x 576, 25 fps
(DVD-PAL), 4:3
Video data rate: Variable (Max. 4000 kbps)
LPCM Audio, 48 KHz, Stereo
Płytkę nagrałem za pomocą nagrywarki DVD.
Variable (Max. 4000 kbps) dlatego, ponieważ chciałem te 15min zmieścić na płycie CD , aby zobaczyć efekty na stacjonarnym odtwarzaczu DVD
Jakość wyjściowa oglądana na stacjonarnym odtwarzaczu DVD była niezawadalająca obraz płynny ale pokryty w niektórych miejscach kwadracikami (prawdopodobnie fachowa nazwa piksele).
Proszę o sugestie i porady w jaki sposób uzyskać najlepszą jakość.
|
sobota, 20 marca 2004, 10:06 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|