|
Teraz jest środa, 20 stycznia 2021, 08:45
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Czy można VCD zapisać na DVD???
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Czy można VCD zapisać na DVD???
chciałbym moje filmy ściągniete z netu zapisać na płytce dvd w formacie vcd czy to jest możliwe?
|
niedziela, 28 marca 2004, 14:28 |
|
 |
kozi
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17 Posty: 498 Lokalizacja: Katowice
|
Jest to możliwe
|
poniedziałek, 29 marca 2004, 10:18 |
|
 |
mr.spock
Nowy
|
kozi rozwiń proszę ...
Sam jestem ciekaw, kiedys próbowałem ale mi sie nie udało. Robiłem też DVD w Workshopie z minimalnym biterate(1800) i rozdziałką jak w vcd(352x288) ale po wypaleniu okazywało sie, że dzwięk się rozjeżdża.
|
wtorek, 30 marca 2004, 12:34 |
|
 |
plesken
Bywalec
|
kozi napisał(a): Jest to możliwe
Ooooo to ciekawe  )).
Żaden odtwarzacz nie odtworzy VCD na płycie DVD.
Dlaczego? Dlatego iż najpierw odtwarzacz odczytuje rodzaj płyty i jeżeli stwierdza że to jest płyta DVD wówczas szuka plików *.ifo, a od kiedy w formacie VCD znajdują się pliki *.ifo?
Plesken
|
piątek, 2 kwietnia 2004, 19:50 |
|
 |
mr.spock
Nowy
|
Nie wiem ale chyba nie do końca tak jest. Wczoraj z ciekawości wypaliłem na krążku DVD+RW pare mp3-jek normalnie jako dane i stacjonarny odtwarzacz bez problemu je "zagrał", podobnie z jpeg'ami-wyświetlił. Mam pytanie, jakim programem mozna utworzyc obraz płyty vcd zeby zapisac na twardzielu?
|
sobota, 3 kwietnia 2004, 11:40 |
|
 |
plesken
Bywalec
|
mr.spock napisał(a): Nie wiem ale chyba nie do końca tak jest. Wczoraj z ciekawości wypaliłem na krążku DVD+RW pare mp3-jek normalnie jako dane i stacjonarny odtwarzacz bez problemu je "zagrał", podobnie z jpeg'ami-wyświetlił. Mam pytanie, jakim programem mozna utworzyc obraz płyty vcd zeby zapisac na twardzielu?
Oczywiście tak może być ponieważ masz odtwarzacz z możliwościa odtwarzania mp3. Wsadzasz płytę DVD, odtwarzacz ją czyta jako DVD, szuka ifo - nie znajduje, szuka mp3 - znajduje  .
Spróbuj wypalić mp3 bez rozszerzenia .mp3 a z rozszerzeniem na przykład .txt, jestem ciekaw czy zagląda w strukturę plików  .
Co do vcd to możesz zrobić obraz takiej płytki na przykład zwykłym nero.
VCD i SVCD bazuje na standardzie ISO, a DVD na UDF+ISO.
Plesken
|
sobota, 3 kwietnia 2004, 15:40 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Dvd-Svcd-Vcd
czy to prawda ze na płycie dvd mozna zapisac godzine filmu czy jestem w błędzie bo ja nagrywam na 700mb płytach 30 minut filmu w svcd a moze ktos doszedł czy mozna zapisać inny format na płycie dvd czyli vcd lub svcd i wtedy zmiesci się więcej
|
czwartek, 15 kwietnia 2004, 08:13 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|