Teraz jest piątek, 17 sierpnia 2018, 13:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 DVD i wstawianie 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 października 2003, 19:04
Posty: 68
Lokalizacja: Wielkopolska
Post DVD i wstawianie
Witam.

Czy w programie DVD Architect 1.0 VEGAS idzie importować napisy do DVD.
Dokładniej chcę nagrać płytkę DVD z filmem z wakacji i wstawić napisy np. angielskie (tak jak to jest w filmach)
Jeżeli nie to jakim programem DVDMAestro ponoć umie ale u mnie nie chce zadaiałać błędy importu plików !!!
Prosze o Pomoc


środa, 31 marca 2004, 20:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Napisy do DVDMaestro muszą być w formacie *son. Do utworzenia tego formatu potrzebny będzie program MaestroSBT. Ten z kolei wymaga formatu *SSA (program Subtitle Workshop - konwertuje zwykły plik tekstowy *txt)


piątek, 2 kwietnia 2004, 10:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Dodakowo Maestro wymaga przygotowanych media assetów, tam nie wrzucisz zmultipleksowanego mpega, tylko muszą być czyste strumienie m2v, mp2 czy ac3 inaczej poda błąd importu.

Podrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


piątek, 2 kwietnia 2004, 13:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 24 lutego 2004, 23:05
Posty: 27
Post Re: DVD i wstawianie
Irass napisał(a):
Witam.

Czy w programie DVD Architect 1.0 VEGAS idzie importować napisy do DVD.
Dokładniej chcę nagrać płytkę DVD z filmem z wakacji i wstawić napisy np. angielskie (tak jak to jest w filmach)
Jeżeli nie to jakim programem DVDMAestro ponoć umie ale u mnie nie chce zadaiałać błędy importu plików !!!
Prosze o Pomoc


Kiedyś zrobiłem taką prostą stronkę "Jak przerobić DiVX-a na SVCD...".
Tam jest mowa jak dodać napisy do filmu, czyli jak wkleić je na stałe i jak je obrobić. Adresik stronki to http://www.vcd-svcd.elpec.com.
Uwaga obrazki długo się ładują...

Plesken


piątek, 2 kwietnia 2004, 19:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 24 lutego 2004, 23:05
Posty: 27
Post Re: DVD i wstawianie
plesken napisał(a):
Irass napisał(a):
Witam.

Kiedyś zrobiłem taką prostą stronkę "Jak przerobić DiVX-a na SVCD...".
Tam jest mowa jak dodać napisy do filmu, czyli jak wkleić je na stałe i jak je obrobić. Adresik stronki to http://www.vcd-svcd.elpec.com.
Uwaga obrazki długo się ładują...

Plesken



Hahahah ale wpadka, sorki, odpowiedź nie do tego postu. Jeszcze raz sorki.
Odnośnie twojego problemu to proponowałbym Scenarist NT. Jest to w pełni profesjonalne jak i komercyjne narzędzie, daleko lepsze niż opisywane przez tutejszych użytkowników amatorskie programy do authoringu DVD, w tym dodawaniu napisów.

Tworzenie napisów odbywa się podobnie jak w przypadku DVDMaestro.
Przygotowujesz plik *.ssa wrzucasz do MaestroSBT i konwertujesz do bitmap i pliku konfiguracyjnego *.sst.
Scenarist podobnie jak DVDMaestro wymaga importu oddzielych plików video i audio.
Ponadto umożliwia Ci opcję programowania w jaki sposób ma się zachowywać odtwarzacz za pomocą zmiennych globalnych GPRM i zmiennych systemowych SPRM (dotyczy to przede wszystkim bardzo zaawansowanych menu np: wybieranie losowe odpowiedniej szaty graficznej menu), czego amatorskie programy do "authoringu" nie mają.
Nie jest to prosta aplikacja, ale naprawdę warta swojej ceny i możliwości.

Plesken


piątek, 2 kwietnia 2004, 19:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 27 listopada 2003, 12:28
Posty: 22
Lokalizacja: Konin
Post 
Ulv napisał(a):
Dodakowo Maestro wymaga przygotowanych media assetów, tam nie wrzucisz zmultipleksowanego mpega, tylko muszą być czyste strumienie m2v, mp2 czy ac3 inaczej poda błąd importu.
Ulv


Mam plik mpg. 720x576 standard DVD (z DVB) zdemultiplexowalem TMPGenc-oderem (mp2 + mpv/m2v) i nadal blad wyskakuje.
Nie mam helpa do Maestro. Czy mozna importowac scisle okreslone parametry tylko ?

Andy.


wtorek, 6 kwietnia 2004, 12:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL